Hejarklack

Vi är hejarklacken och spelarna och publiken älskar oss! Vi hjälper både laget och publiken att känna stämning och vi vill skapa liv och rörelse under matchen. Vi försöker vara en positiv klack som hejar på vårt lag mer än att stressa motståndarna. Fokuset är att höja våra spelare så de blir starkare och vinner matchen. Vad motståndarna och domaren gör lägger vi inte energin på utan försöker använda all vår energi att pusha vårt lag framåt och lyfta dem när det går tungt.

Våra trummor skapar rytm och vi vill gärna trumma hela tiden under matchen. När våra hjältinnor i Skövde HF har bollen i anfall blir de uppmuntrade av en bra puls som håller bolltempot uppe. När de är i försvar så hjälper vi dem bli starka försvarsspelare och hejar på dem både med trummor och hejarop.

Vi som inte har någon trumma att slå på har en matchklappa i handen för att på så sätt kunna heja fram laget utan att det gör ont i händerna dagen efter. Vi viftar med våra klappor så det blir en uppenbar rörlig effekt som syns.

Publikregler

Det finns lite regler för arrangemang i SHE som styrs av Svensk Elithandboll. Vi måste så klart respektera dem och har därför skrivet ner vad som gäller nedan. Kanske inte exakt så som de formulerade reglerna men riktiga supportrar fattar vinken….

Våra husdjur får stanna hemma. Vi vet att riktiga supportrar klär sina hundar och katter mm i Rödvita färger men ljudnivån för dem när vi hejar blir inte bra för dem.
Vi maskerar oss så klart inte. Sånt gör bara hulliganer och i handbollen är det fair play.
Glasflaskor, pyroteknik och laserpekare stannar hemma. Visst skulle det kunna bli en kul effekt att kasta ut grejer på planen men ni fattar… Det blir helt enkelt lite för mycket uppmärksamhet på fel sak.
Vill ni dricka alkohol i samband med match gör ni det bäst hemma framför TVn. Vi vill ha nyktra supportrar!
Att ta med sig egen dricka utifrån i PET-flaskor är inte ok. Är man supporter handlar man i kiosken och stöttar klubben.
Det är inte fair play att ha med sig egen visselpipa, tuta eller horn till matchen. Vill man bli domare finns det kurser som klubben kan hjälpa till med och allt tjöt sköts via speakerns mikrofon. Gasdrivna tutor kan dessutom skada dina kollegors öron.
Vapen, så som knivar, saxar, bazookas eller bomber ….. Behöver vi vara tydliga här?
Vi hjälper klubben att hålla snyggt och rent där vi varit så kan de lägga pengarna på våra spelare istället för att städa Idrottshallen. Om du känner för att måla, spraya eller skriva på väggar eller stolar har vi ett samarbete med en förskola där du kan få utlopp för det.
Vill du sätta upp en poster, banderoll eller liknande måste vi fråga arrangören först. Vi kanske bidrar till att skapa dåliga relationer med Skövde HFs partners om vi täcker någon logga eller har någon text på vår skylt/banderoll som inte är ok.
Självklart säljer vi inte grejer för egen vinning på läktaren. Pengarna vi använder ska gå till klubben så vi kan bli ett ännu bättre lag över tid.
Arrangörens DJ sköter musiken. Vi kompletterar hen med att trumma i takt, sjunga med och skapa stämning!
Om vi använder flaggor så ska de sitta på så kallade VP-rör (för elkablar). De är lätta att bryta av ifall de är i vägen när vi stormar planen efter vinsten!