2023-06-08

Andrea satsar vidare

Foto: Viktor Ljungström

Vi är mycket glada för att informera om att Andrea Niva har förlängt sitt avtal med Skövde HF och kommer spela i sin moderförening även säsongen 2023-2024.

Sportchef och huvudtränare Daniel Birkelund:

Vi har haft en god och konstruktiv dialog med Andrea nu under våren som har lett fram till att vi har skrivet på ett avtal även för kommande säsong. Andrea har haft en lång väg tillbaka efter att ha dragit korsbandet säsongen 2020-2021. Jag tycker hon har visat tålamod och bra mental styrka i ett läge som inte alltid är så lätt att hantera. Med ännu ett år med god träning, både fysisk och teknisk-taktisk, har jag stor tro på att Andrea är redo att ta nästa steg i sin utveckling. Med sitt härliga mjuka, följsamma handled håller hon redan bra klass i sina avslut, hennes försvarsspel blir ständigt bättre och kan vi nu tillsammans se till att lyfta det generella tempot i hennes spel, framförallt i omställningsspelet, ännu ett snäpp, ja så kommer Andrea ha alla förutsättningar för att vara en mycket skarp kantspelare i SHE.

 

Andrea Niva:

Jag tycker det ska bli kul att få fortsätta utveckla mitt handbollsspel i min moderklubb som erbjuder en bra träningsmiljö med bra handbollsspelare och ledarstab runt omkring mig. Ser fram emot vad säsongen har att erbjuda och det känns som en fördel att vi mer eller mindre är samma trupp som föregående säsong, vi känner varandra både på och utanför planen.

 

För ytterligare kommentar:

Daniel Birkelund +46 72 202 84 81

Andrea Niva +46 72 715 42 41

Uppdaterad  2023-06-08 13:02
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna