2020-06-22

Annliz Cup: ”SM-final” och Derby startar säsongen

Vilken uppställning lag!

Annliz Cup påverkas av Covid 19 precis som så många andra turneringar under våren och sommaren. På grund av Covid 19 har OS flyttats till 2021 vilket gör att förbunden i respektive land kan flytta starten av sina serier och tyvärr har detta inneburit att det krockar med spelhelgen för Annliz Cup SuperElit. Vi är oerhört ledsna över att inte få presentera Nantes (Fr), CS Gloria (Rom), København Håndbold (DK) och Nykøbing Falster(DK) till årets turnering. Men vi har stora förhoppningar att få ett starkt startfält 2021.

Starkt startfält, trots allt!

Trots att de internationella lagen inte kan komma hit på grund av pandemin tänker vi spela turneringen med svenska topplag. Startfältet blir ändå det bästa tänkbara för Skövdepubliken.

Annliz Cup Logo

Fredagen den 21:a Augusti startar årets Annliz Cup SuperElit med Derby mellan Skövde HF och Skara HF och den inofficiella SM-finalen mellan serieettan, H65 Höör, och Serietvåan, Skuru IK.

Turneringens signum, ”Cupen där de bästa möter de bästa” funkar fortfarande!

Två matcher spelas även på lördagen och på söndagen blir det de två avslutande matcherna som också korar en segrare i årets minimalistiska Annliz Cup SuperElit.

Om Annliz Cup SuperElit kan spelas med publik återstår att se men vi webbsänder som vanligt matcherna så ingen missar någon match.

Vi är mycket glada över att för första gången få med Skara HF i turneringen. Det ger oss båda en möjlighet att testa våra trupper innan serien startar och det skapar också mer intresse för damhandbollen i Skaraborg. En returmatch kommer också spelas i Skara i september så det blir fyra tillfällen minst denna säsongen då Skaraborgarna kan få chansen att se de två lagen mötas.

Annliz Cup Elit och F16 är tänkt att spelas som vanligt under den s.k. matfestivalshelgen men exakt hur det kommer se ut med publik och arrangemanget som sådant ber vi att få återkomma om.

 


Skövde HF 2020

Uppdaterad  2020-06-22 12:02
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna