2022-08-23

Daniel Birkelund förlänger till 2024-25

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF är mycket glada att få presentera nyheten att Daniel Birkelund förlänger med Skövde HF till 2024-25. Vi är mycket nöjda med hur Daniel tagit hand om elitlaget och hur han vill engagera sig i föreningens långsiktiga utveckling, säger Anders Wiik, Ordförande.

Daniel kom till Skövde i Maj 2021 och tog sig snabbt in i föreningen och visade fina framsteg med elitlaget redan under första säsongen.

-Styrelsen kände tidigt att vi hittat en bra tränare till elitlaget och som på ett ödmjukt och bra sätt visade engagemang i så mycket mer än bara elitlaget, fortsätter Anders.

-Daniel har förtroendet från spelarna, tränarkollegorna och styrelsen och därför är vi mycket glada att få presentera Daniels förlängning idag. Daniel kommer även fortsätta som sportchef i klubben och bland annat fortsätta implementera Skövde HF Akademi vid sidan om uppdraget som elittränare, avslutar Anders.

Daniels egna ord om varför han förlänger med Skövde HF.

-Jag trivs jättebra i Skövde HF och har kul på jobbet varje dag. Då finns det inga anledning att ha någon brådska med att leta efter något annat… Så för mig var det ett rätt givet beslut att vilja jobba vidare i den här föreningen – i ett ännu lite mer långsiktigt perspektiv.

-Jag tycker jag är oerhört priviligerad som får jobba med en mycket spännande och inspirerande spelargrupp som jag gläder mig till att träffa var enda träning vi har tillsammans, ett härligt ledarteam som också är i stor utveckling och sätter sig bättre och bättre, och även en mycket bra styrelse som vet vad dom vill, har ordning och reda och jobbar på ett mycket proffesionellt och bra sätt.

-Sen tror jag det finns en potential i Skövde HF för att skapa något riktigt bra. Jag tycker vi har kommit en bra bit på vägen i arbetet med att bygga en stark kultur i vårt a-lag. Och jag ser fram emot att fortsätta dom processerna vi har börjat med genom att etablera vår akademi. Det är ett arbete som vi inte nödvändigtvis kommer se effekt på dom nästa 6-9 månederna. Men som jag är helt säker på kommer producera ännu flera, och ännu bättre, elitspelare från Skövde över dom nästa 2-5 åren.

Se intervjun med Daniel här:

Uppdaterad  2022-08-22 21:04
Skribent
Roger Edvinsson
Senaste Nyheterna