2022-05-04

Ida Lindlöf, Ny V6

Foto: Anders Wiik

Skövde HF har gjort klar med ersättare till Nora Jakobsson van Stam som lämnar till Tyska BSV Sachsen Zwickau. Ida Lindlöf, 20 år,  senast från AIK Handboll, blir Noras ersättare och kommer göra sin första säsong i SHE i Skövde HF.

Vem är Ida?

– En 20-åring från Stockholm som spelat handboll sen jag var fem år. Min moderklubb är IK Bolton och jag har senast spelat i Allsvenskan för AIK Handboll.

Hur hamnade du i Skövde?

-Jag hörde ryktas att Nora skulle lämna Skövde och tog kontakt med Daniel (Birkelund) för att se ifall det fanns intresse. Daniel gjorde ett jättebra intryck på mig och det hela slutade med ett avtal.

Hur lång tid har du skrivet på?

– Avtalet är ett tvåårskontrakt och jag är jätteglad och förväntansfull att börja här. Det känns som en bra miljö för mig.

Vid sidan av handbollen, vad kommer du göra då?

– Jag ska börja studera så det kommer bli perfekt för min utveckling som handbollsspelare. Inget program men förberedande studier för att komma in på det program jag bestämmer mig för senare.

Se videointervju med Ida här:

Daniel Birkelund om Ida:

Ida är en spelare som vi känner passar perfekt in i vårat koncept. Ung, ambitiös, hungrig och med mycket potential för vidare utveckling. Vi får in en snabb och explosiv kantspelare som jag tror kommer bli en riktig bra partner för Britta på V6.

Vi ser fram emot att önska Ida välkommen in i vårat lag och är säkra på att hon kommer bidra på ett utmärkt sätt dom nästa två säsongerna.

Uppdaterad  2022-05-04 10:55
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna