• Föreningen
2021-10-29

Inför matchen mot Kristianstad HK

På lördag spelar Skövde HF match mot Kristianstad HK och Skövde HF rustar inför kamp där hemmalaget är obesegrade inför matchen.

Daniel Birkelund ger sin syn på säsongen hittills och matchen mot Kristianstad.

-Sju poäng på fyra matcher är ett stort steg framåt jämfört med föregående säsong. Vad är hemligheten bakom succén?

-Nu tycker jag väl framför allt det är lite tidigt att prata om succé, eller fiasko för den delens skull… Jag anser att vi bara är helt i starten på det här projektet. Men visst har det resultatmässigt varit en jättefin inledning på säsongen, och det är vi givetvis glada över. Det skapar energi, bygger självförtroende och ger oss viktiga bekräftelser på att vi är på rätt väg.

-Sen finns det väl egentligen inga hemligheter. Vi jobbar stenhårt allihopa. Varje dag. Med mål om att hela tiden bli lite bättre. Det är så vi har fokuserad sedan vi startade den 4:e maj – och det har vi varit bra på att hålla fast vid hela vägen så här långt.

-Det pratas en hel del om att Skövde HF har en tunn trupp och att skador som vi ådragit oss i truppen borde göra oss sårbara. Trots detta så levererar ni och bevisar att det finns en bredd i truppen. Hur ser du på detta?

-Den typen av ”snack” tror jag först och främst är något som händer runt omkring… Det är ett ämne vi inte på någon tidspunkt har lagt någon som helst energi på i gruppen. Vi jobbar för att skapa en kultur där vi fokuserar på dom saker vi själva kan påverka – och jag tycker väl vi har kommit en bit på vägen när det gäller detta.

-Sen har jag personligt hellre aldrig köpt in mig på ”sanningen” om att truppen är så jäkla tunn… Jag tycker truppen har fin bredd. Men snarare att vi nog saknar lite mer spets.

– Sist mot Kungälvs HK blev det två poäng men avgörandet kom sent i matchen. Det görs mål från samtliga positioner och Natalie Wästefors drar ett stort lass som spelfördelare. Samma Natalie som satt mest på bänken förra säsongen. Hur ser du på Natalies utveckling och bidrag i truppen?

-Natalie utvecklas vecka för vecka. Hon är ödmjuk, jobbar seriöst med dom uppgifter hon får och är en lagspelare av rang. Samtidigt är hon tuff i skallen och vågar köra på även om inte allt funkar hela tiden. Precis den mentalitet vi gärna vill ha i våra spelare. Sen är hon även en jäkla krigare. En sån typ av person som man gärna vill ha på sin sida när det verkligen är skarpt läge.

Jag kan säga så här: Om jag någon gång skulle vara så olycklig att hamna i ett slagsmål så hoppas jag verkligen att Natalie är i närheten och redo att hjälpa till… I så fall känner jag mig rätt trygg på at det nog kommer gå bra.

– Kristianstad hemma är på pappret en av de tuffaste uppgifterna för laget så här lång tid in på säsongen. Vad är det för lag vi möter?

-Jag tycker dom har et riktigt fint lag. Tunga, fysiska, jobbiga att möte. I alla fall fem mycket duktiga backspelare(niometersspelare), en av ligans bästa M6’or i Maja Hansson, fina kantspelare och även en bra målvakt. Så jag anser dom för att vara ett lag som ska ha höga ambitioner för säsongen. Givetvis våran tuffaste uppgift så här långt. En uppgift vi verkligen ser fram emot.

– När vi mötte Kristianstad sist (ATG Svenska Cupen) så blev det förlust med 32-27 borta i Kristianstad. Hur ser du på möjligheterna den här matchen och vad är det ni kommer lägga mest energi på?


-Tror inte vi ska lägga allt för mycket energi på den matchen. Det var tidigt i säsongen för båda lagen… Så rent spelmässigt har det nog hänt ganska mycket både för oss och dom sen dess. Men vi reste ju därifrån med en känsla av att det var ett lag det var möjligt för oss att fightas med. Och det ger självklart någon form av självförtroende inför matchen.


– Hur ser skadeläget ut i truppen? Har vi fler spelare att använda oss av mot Kristianstad?

-Så som det ser ut i dagsläget så är truppen oförändrad från matchen mot Kungälvs.

Så med sju poäng av 8 möjliga på fyra matcher går Skövde HF mot en tuff uppgift återigen med flera spelare skadade. Kommer laget klara av uppgiften än en gång och gå ut som segrare från planen på lördag. Vi får vänta och se.

Kom och stötta laget mot ny succé i Skövde Idrottshall på lördag 15:00.
Biljetter köper du på https://skovdehf.ebiljett.nu fram till klockan 14:00. Därefter säljs biljetterna i luckan enbart.

Uppdaterad  2021-10-28 08:06
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna