2021-03-08

Ingen resa till Boden för Skövde HF

Foto: Skövde HF

Efter fredagens match mot Kungälvs HK stod det klart att Skövde HFs sista grundseriematch mot Bodens IF Handboll inte betyder något för tabellställningen för något av lagen.

Med anledning av de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten meddelat att inte resa onödiga resor i Sverige så lämnade Skövde HF på lördagen in en begäran till Svenska handbollsförbundets tävlingskommitté att matchen inte skulle behöva spelas. Skövde HF bokade redan i Januari tågresan till Boden och bara för några dagar sedan kom nya direktiv att undvika kollektivtrafik från handbollsförbundet. Allt för att minska kontakter med allmänheten.

Stäng ner alla betydelselösa matcher

I begäran till TK föreslog Skövde HF att alla betydelselösa matcher i SHE och i Allsvenskan dam inte skulle spelas klart för att för föreningarna både kunna säkerställa sina spelare och ledares hälsa samt att matchspel för klubbarna idag endast innebär en kostnad som då skulle kunna sparas in.

Som alternativ ifall ovan nämnda inte kunde genomföras bad Skövde HF om stöd för att kunna lämna Walk-Over utan några konsekvenser för klubben.

Tävlingskommitténs beslut

Beslut kom under söndagskvällen att Skövde HF får lämna W-O om Skövde HF tar på sig att betala de kostnader och intäktsbortfall som Boden har för sin hemmamatch samt domares resekostnader.

Tävlingskommitte – TK12_beslut_34

Skövde HFs beslut

Skövde HF har bedömt situationen att det inte är värt att ta några risker för vårt lag och har därför beslutat att lämna W-O i matchen. Detta för att inte utsätta spelare och ledare för den långa tågresan till Boden med byte i Stockholm. Kontakter med allmänheten kommer helt enkelt inte kunna undvikas.

Boden tilldöms nu vinst i matchen med 10-0 och det innebär att Skövde HF slutar 11:a i tabellen med 9 poäng.

Skövde HF vill tacka Tävlingskommittén för snabb handläggning och Bodens Handboll IF för att de förstår situationen och vårt beslut i ärendet.

 

/Skövde Handbollsflickor

 

 

Uppdaterad  2021-03-08 12:24
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna