2023-02-01

Mathilde och Annie lämnar efter säsongen

Foto: Viktor Ljungström

Mathilde Madsen och Annie Linder kommer båda två spela i annan tröja en Skövde HFs när nästa säsong drar igång.

Sportchef Daniel Birkelund om Mathilde:

Mathilde kom till oss inför den här säsongen från danska andraligan och har varit en viktig bidragare till dom framgångar och goda resultat som säsongen så här långt har gett oss. Framförallt i försvarsspelet har hon tillfört viktig kompetens genom sitt lugna och kloka 3a-spel. Det är en härlig tjej som är omtyckt i gruppen och som kommer saknas i omklädningsrummet. I tränarteamet sätter vi stort värde på hennes proffsighet och inställning. En dedikerad elitidrottare som alltid kommer till träning för att göra sitt bästa och försöka bli bättre. Att hon nu av personliga skäl känner att det rätta för henne är att vända tillbaks till Danmark har vi respekt och förståelse för.

Mathilde Madsen:

Jag är jätteglad för att vara en del av laget och Skövde HF. Jag har lärt mig mycket i år och ser fram emot att bidra med 110% framåt under säsongen och för laget och till den framgång vi upplever nu. Jag måste dock erkänna att det är viktigare för mig att ha min familj och mina vänner nära än jag först trodde… så jag har därför tagit det svåra beslutet att åka hem till Köpenhamn när säsongen är över.

Sportchef Daniel Birkelund om Annie:

Annie gör sin sjätte säsong i Skövde HF och har på så sätt varit en riktig trotjänare. Dom senaste två säsongerna har hon verkligen tagit stora steg i sin utveckling och etablerad sig som en profil i SHE. En mycket ambitiös och hårt arbetande spelare som ställer stora krav till sig själv och till sina omgivningar, och som har varit en mycket viktig faktor i dom framgångar vi har lyckas skapa genom förra säsongen och vidare in i denna. Nu är det dags för Annie att söka nya utmaningar och det önskar vi henne stort lycka till med.

 

Annie Linder:

Jag vill börja med att säga tack till alla fantastiska och ambitiösa människor jag fått träffa och lära känna som bidragit till den handbollsspelare och person jag är idag. 
Min tid i skövde har gett mig mer erfarenhet än vad jag kunnat drömma om, tillräckligt mycket för att känna mig redo för nya utmaningar. 
Skövde HF är en otroligt familjär förening som välkomnar alla med öppna armar och som har stora ambitioner och mål för framtiden. Jag tvivlar inte en sekund på att skövde förblir ett topplag inom svensk handboll. 
Jag hade inte kunnat få ett bättre avslut än att hjälpa föreningen och laget tillbaka till toppen och till Skövde HFs första slutspel sen säsong 16/17. 
Nu ser jag fram emot att avsluta på bästa möjliga sätt och det ska bli spännande att se hur långt denna säsong kan bära!

Det kommer givetvis tillfällen länger fram för att tacka av dessa underbara spelare på ett lite mer omfattande sätt. Dock är det mycket handboll som ska spelas innan vi hinner dit, så just nu är det full fart framåt och 100% fokus på säsongen 2022-2023 som gäller för alla involverade!

För ytterligare kommentar kontakta Daniel Birkelund (+46 72 202 84 81), Mathilde Madsen (+45 53 32 46 19), Annie Linder (+46 72 326 10 35).

Uppdaterad  2023-02-01 16:57
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna