2022-04-27

Matilda Forsberg, ny H6 till 2022/23

Foto: Daniel Birkelund

Skövde HF har gjort klart med ännu en spelare inför säsong 2022/23. Denna gången är det högersexan Matilda Forsberg, 24 år, som tidigare spelade i AIK i Allsvenskan.

Vi ställde några frågor till Matilda om hennes val av Skövde HF mm.
 
Matilda Forsberg, vem är det?
-Jag är 24 år och uppvuxen i Haninge lite utanför Stockholm. I Haninge HK började jag spela handboll men kombinerade handbollen med friidrott och orientering ett bra tag innan det fullt ut blev handboll. Jag har bland annat spelat för IFK Tumba HK, VästeråsIrsta HF och nu senast AIK. Även gjort ett 20 tal U-landskamper för Sverige. 
 
 
Du har tidigare spelat i bl.a. VästeråsIrsta men din senaste adress är AIK Handboll. Vad är det som drar dig till Skövde och Skövde HF?
-Jag fick en väldigt bra uppfattning av laget och träningskulturen. Det verkar vara ett bra gäng spelare, tränare och fystränare som sitter på mycket energi, kunskap och vilja. I den kulturen vill jag befinna mig. 
 
 
Vad är dina styrkor och svagheter som handbollsspelare om du får säga själv?
-Mina styrkor ligger framförallt i mitt kontringsspel och skott. Jag har utvecklat mitt försvarspel men ser min främsta utvecklingspotential där. Jag har alltid varit konditionsstark så jag gillar en snabb och energifylld handboll. Jag tycker om ju mer spännande matcherna blir, är orädd och blixtrar förhoppningsvis till lite extra i dessa sammanhang! 
 
Du var på besök hos flera klubbar i SHE för att se vilken som passade dig bäst. Varför föll valet på Skövde HF?
-Jag fick en väldigt bra magkänsla under besöket och kände mig väldigt välkommen av spelare och tränare. Jag lägger stor vikt i att få arbeta med tränare och spelare som brinner för att utvecklas. I Skövde HF finns bra möjligheter till individuell utveckling. Jag gillar utmaningar och vill tro att Skövde HF kommer kunna utveckla mig till att bli en ännu bättre handbollsspelare. Samtidigt som jag verkligen och givetvis vill bidra till att vi som lag lyckas och uppnår våra mål!
När du inte spelar handboll, vad gör du då?
-När jag inte spelar handboll, så går mycket tid åt till mina studier då studerar till grundskolelärare. Annars umgås jag främst med vänner och familj. Jag gillar också att åka skidor, besöka nya städer och restauranger.
 
Foto:Viktor Ljungström
Daniel Birkelund om valet av Matilda
 
Matilda är en spelare som vi tror kommer passa mycket bra in i vårat koncept. Både på och utanför plan. Hon är en snabb kantspelare som har hög kvalité i sina avslut och även kommer bidra med bra försvarsspel.
I Matilda får vi en seriös och ambitiös tjej som vi tror har stort potential för vidare utveckling.
 
Vi är riktigt glada över att Matilda har valt Skövde HF som nästa steg i sin handbollskarriär och vi ser fram emot att välkomna henne in i vårt lag.
Uppdaterad  2022-04-27 07:17
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna