2022-06-11

Matilde kompletterar på 9M

Skövde HF har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför kommande säsong. Det är danska Matilde Blaabjerg Madsen som senast spelade i Rødøvre HK från Danska förstadivisionen. 

Så vem är då Matilde?

-Jag är en dansk tjej på 21 år som älskar att spela handboll. Jag har spelat handboll sedan jag var 6-7 år när jag började i BK Ydun. Senast spelade jag min första seniorsäsong i 1:a divisionen i Rødovre HK.

Vill du berätta om hur du hamnade i Skövde HF?

-Jag letade efter nya utmaningar och hade därför sökt olika möjligheter… Här pratade jag med min gamla tränare, som kom med idén om att testa den svenska ligan. Som jag ser det som ett riktigt bra steg upp och möjlighet till utveckling. Därefter öppnade sig en möjlighet med Skövde HF. Jag hade ett riktigt bra samtal med Daniel och en träning med laget, där jag fick ett riktigt bra intryck av hela truppen och upplägget. Därefter kom vi överens om ett avtal

Vad var det som övertygade dig om att Skövde var rätt lag för dig?

-Jag fick ett riktigt bra första intryck av laget, personalen och klubben. Samt att jag hade en bra magkänsla från start. Dessutom var det viktigt för mig att vara en del av ett ungt lag och ett lag där alla jobbar hårt för varandra och att bli bättre varje dag. Sedan ser jag fram emot att prova mig fram på svenska och ser fram emot att utveckla mig ännu mer som handbollsspelare.

Daniel Birkelund om Matilde

-Vi är riktigt nöjda med att ha signerad Matilde och ser fram emot att välkomna henne in i våran grupp. Matilde var på besök hos i slutet av maj och jag tror både hon och vi kände att det blev en mycket bra matchning.

-Handbollsmässigt är hon en spelskicklig och dynamisk 9m-spelare. Hon har ett bra tempo i sitt spel, kan användas i alla tre positioner bak i banan och kommer bidra med både skott och genombrott. Utanför plan får vi in en glad, positiv och ambitiös tjej som vi tror kommer passa in perfekt i våran grupp.

-Med Matilde på plats tycker jag vi har en mycket intressant och spännande uppställning på 9m. Vi har 8 mycket duktiga spelare som alla har kvalitéer som vi förväntar få effekt på i säsongen 22-23 och Matilde kommer på så sätt komplimentera dom 7 andra på ett mycket bra sätt.

Uppdaterad  2022-06-10 16:39
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna