2022-01-17

Nikoline lämnar efter säsongen

Foto: Viktor Ljungström

Det är nu klart att vår eminenta H9, Nikoline Skals Lundgreen,  kommer lämna Skövde HF efter säsongen. Nikoline, som kom till Skövde HF inför 2020-21 har verkligen visat sina kvaliteter, framförallt denna säsongen där hon varit i topp i skytteligan i SHE bland annat.

Sportchef Daniel Birkelund om beskedet.

-Vi är givetvis ledsna över att Nikoline inte kommer vara en del av vårt lag nästa säsong. För det första för att hon är en jätteduktig handbollsspelare som har presterat på en stabil hög nivå för oss och som har kompetenser som är svåra att ersätta. Men framför allt för att vi förlorar en fantastiskt person som betyder mycket i omklädningsrummet och som vi alla tycker om.

-Samtidigt är det så det här spelet fungerar. Spelare kommer och går och ingen är oersättlig. När någon lämnar öppnar det också upp möjligheter för andra att ta större utrymme och växa in i nya roller, på och utanför plan. Så har det varit tidigare och så kommer det vara även i det här fallet.
-Jag tror jag har med mig alla i föreningen när jag säger att jag framför allt är glad för Nikolines del när hon nu kommer ta nästa steg i sin karriär. Vi hejar på henne och kommer vara stolta och glada när hon slår genom på en ännu större scen än den vi för närvarande kan erbjuda i Skövde.

Några ord från Nikoline:

-Stort tack till Skövde HF för att med öppna armar hjälpt mig vidare i min karriär.

-Mina snart 2 år i Skövde HF har varit mycket lärorika, i en god elitmiljö där det finns bra möjligheter att utveckla sig. Det är också därför som jag nu tar klivet vidare och fortsätter min handbollsresa.

Jag ser mycket fram emot att kämpa resten av säsongen i den röda tröjan!

För ytterligare kommentarer:
Daniel Birkelund +46 72 202 84 81
Nikoline Skals Lundgreen +45 26 25 88 25

Uppdaterad  2022-01-18 17:28
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna