2024-03-09

Sara byter till Skövde HF

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF får en rejäl förstärkning på nio meter kommande säsonger. Sara Johansson, ursprungligen från Lindeskolans IF men som senast spelat i Skara HF har valt att spela i Skövde HF kommande säsonger. En comeback till Röd-Vita färger för Sara som spelade i Skövde HF 2013-2017. Med Sara får vi en av Sveriges bästa H9:or som kontinuerligt är uttagen i ligalandslag och har gjort 13 A-landskamper. Hon bidrar med mycket erfarenhet där en utlandssejour i Danska Randers också finns med i CV:t. Sara kommer ge Skövde HF en helt ny dimension i anfallsspelet och vi är väldigt glada över att få presentera Sara som en del av vårt team.

 

Sportgtruppens Johan Karlsson om Sara:

-Vi har ju sen Nikoline Lundgreen lämnade oss sökt efter en vänsterhänt H9 av hög klass så det känns väldigt bra att Sara nu blir den spelaren. Vi är såklart oerhört nöjda över att Sara väljer att ta klivet till oss i Skövde HF, hon är en spelare av högsta klass som kommer bidra med rutin och kvalitet samt hjälpa oss att ta kliv mot våra mål att vara ett lag som är med och tävlar i dom norra delarna av tabellen.

Sara Johansson om bytet till Skövde HF:

– Jag valde Skövde för att det känns som rätt steg för mig både handbollsmässigt men också för min familj. Jag tror det kommer bli en bra och spännande trupp, samtidigt som jag känner mig trygg med ledarstaben.

– Det är alltid nyttigt med miljöombyte efter många år i en och samma klubb, och jag känner mig väldigt motiverad över att komma tillbaka Skövde igen efter några år på annat håll!

Uppdaterad  2024-03-09 09:01
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna