2020-03-26

Skövde HF förstärker med dansk vänsternia!

Skövde HF har signat med danska Ilda Kepic som förra säsongen spelade i danska HTH Ligaen för TTH Holstebro. Ilda kommer vara en förstärkning på V9 och avtalet är skrivet på 1+1 år.

Ilda Kepich, född 1995, var i somras i Skövde och besegrade bland annat CSM Bukarest i finalen av Annliz Cup SuperElit. Som en kugge i försvaret i Holstebro har hon spelat i princip konstant i den danska högstaligan. Ilda värvades från Vendsyssel till Holstebro som bästa målgörare i danska division ett. I Skövde HF kommer hon hennes position vara V9 framåt och som trea i försvaret.

På bilden: Ilda Kepic näst längst till vänster och Nikoline Lundgreen tilll höger över den sittande målvakten. Bägge spelare i Skövde HF säsong 2020-2021.

Rasmus Poulsen om Ilda:

– Vi kommer få en spelare med mycket rutin och som kommer vara en oerhört viktigt spelare i försvaret. I Holstebro har hon varit en del av stommen i försvaret och kommer ge vårt lag mer rutin där också. Hon är också en skicklig assistspelare och driver på kontringsspelet.

– Ilda kommer få ta stort ansvar i anfallet också även om vi till en början kommer se hennes försvarskvaliteter främst. I Holstebro har hon främst varit en försvarsspelare så vi kommer jobba med att få henne tillbaka till den nivå hon hade i anfallsspelet innan skiftet till Holstebro. Ilda är duktig i samarbetet med M6 och kommer bli en stor målgörare i Skövde HF är jag säker på.

– Vi kommer få en ledare både på och utanför planen som kommer lyfta laget och klubben mot de uppsatta målen vi har med årets trupp, avslutar Rasmus

Skövde HF-familjen välkomnar Ilda till Skövde och hoppas hon skall trivas i vår stad och i vår klubb.

Fakta:
Namn: Ilda Kepic
Nationalitet: Danmark
Födelseår: 1995
Längd: 182 cm

Uppdaterad  2020-04-30 15:11
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna