2023-06-09

Tilda Redzic lyfts upp i elitlaget

Foto: Viktor Ljungström

Konklusionen om karriärstopp för Julie Aspelund Berg förändrar så klart lite på förutsättningarna för a-lagstruppen. Med denna bakgrund är det tagit beslut om att lyfta upp Tilda Redzic från Skövde HF Akademi i truppen, och ett avtal för dom kommande två säsonger är skriven.

Sportchef och huvudtränare Daniel Birkelund:

Tilda är så klart en spelare som redan har funnits med i våra tankar och planer ett bra tag. En spännande M6a med bra fysiska förutsättningar som jag tycker redan håller bra klass. Framförallt i sitt spärrspel är hon imponerande långt framme för att vara så ung. Sen hade vi nog egentligen tänkt att det att lyfte upp henne i elitlaget var ett grepp som kunde vara lämpligt att göra lite längre fram. Att gå direkt från F16 till elitnivå är ett stort steg. Dock är det inte alltid att timingen blir exakt som man har tänkt sig. Och när vi nu är där vi är så tror vi det här blir en mycket bra lösning både för Skövde HF och för Tilda själv. Vi haft fina samtal med Tilda och hennes föräldrar; jag är glad för att hon vågar ta chansen när den dyker upp, och jag känner mig trygg på att hon kommer hantera denna förändring på ett bra sätt. 

Skövde HFs strategi och sportsliga vision utgår tydligt från att vi ska basera vår satsning på utveckling av egna produkt och ha ett a-lag som ska kämpa i toppen av svensk damhandboll där minst 60% av spelarna ska komma från egen ungdomsavdelning. Att vi nu väljer att satsa på Tilda känns helt i linje med detta och jag känner mig som tränare mycket bekväm med det M6-team vi nu sitter på, med Ida Eriksson, Ella Hultberg och Tilda.

 

Tilda Redzic:

Det känns superkul att få den här möjligheten och att få vara en del av a-truppen. De träningar jag gjort med laget har känts bra, roliga och utmanande och jag har känt mig väl mottagen av tjejerna i laget. Jag ser fram emot att få vara i en träningsmiljö som kommer ge mig möjlighet att utvecklas som både handbollsspelare och person.

 

För ytterligare kommentar:

Daniel Birkelund +46 72 202 84 81

Tilda Redzic +46 70 396 38 25

Uppdaterad  2023-06-09 07:54
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna