2022-12-17

Vinst men ändå inte mot VästeråsIrsta.

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF hade idag chansen att spela sig till en semifinal i ATG svenska cupen men det krävde vinst med sju bollar mot VästårsIrsta. I borta mötet vann VästeråsIrsta tämligen enkelt och det var en tuff uppförsbacke för Skövde att ta sig upp för. En uppförsbacke som visade sig vara ointaglig.

Matchen inleddes med tre shoot outs var där Skövde satte samtliga men Västerås missade en av sina. Första halvlek inleddes med jämt spel mellan lagen som följde varandra åt en bit in på halvleken. Skövde fick en tvåmåls ledning vid sju minuters spel som de successivt ökade på. Efter 20 minuters spel ledde Skövde med 15-10 och hoppet tändes för att det skulle kunna bli en match om semin på riktigt. Halvtidsresultatet skrev still 17-14 vilket var ett bra utgångsläge inför andra halvlek. Skövde hade flera tillfällen de kunde sprungit i från men där bollen träffade målvirket och flytet var inte riktig där trots ledningen. 

Andra halvlek startade lite knackigt och Västerås kom närmare. Rycket som krävdes kom av sig och Skövde tappade mer och mer av den ledning de hade när halvleken startade. Efter 43 minuter var det bara ett mål som skilde lagen åt och uppförsbacken kändes väldigt lång.   Skövde kämpade på men lyckades inte få det störa övertag som var nödvändigt under matchen. I stora delar av matchen spelade Skövde  ett mycket snabbt och kreativt anfallsspel men några misstag gjorde att istället för försprång fick man baklängesmål. Matilda Forsberg spelade riktigt bra och blev måldrottning i matchen med 9 bollar (3 straff och en shoot out). Ett av dem en knorr som långsamt rullade in i målet blev matchens höjdpunkt. 
Till slut blev det vinst för Skövde med 32-29 men det räckte inte till avancemang i cupen.

Matchens lirare i Skövde HF blev Julie Aspelund Berg som gjorde en fin insats i både försvar och anfall under matchen. Tre mål kunde skrivas upp på Julie. Skövde HF Doers clubs Johan Löfgren delade ut priset.

 

I VästeråsIrsta fick Ellen Göthlin ta emot  priset som bästa spelare efter att ha varit en av Västerås viktigaste spelare framför allt i andra halvlek. Sju mål blev det till slut för Ellen.

 

Uppdaterad  2022-12-18 15:45
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna