2022-07-30

Vinst mot IF Hallby HK i första träningsmatchen 22-21 (15-7).

I första träningsmatch för säsongen så blev det vinst mot IF Hallby HK som stod för motståndet i Idrottshallen. Seger siffrorna skrivs till 22–21 efter stark första halvlek av Skövde HF med ledningen 15-7.

Den intensiva försäsongsträningen är som bekant igång sedan två veckor tillbaka i full rulle. Skövde HF:s mål är att  prestera bättre än förra säsongen och på riktigt utmana om en slutspelsplats.

IF Hallby HK är nykomlingar i SHE

Jönköpingslaget IF Hallby HK är nykomlingar i SHE efter att ha vunnit Damallsvenskan föregående säsong. Det skulle därmed inte bli en alltför enkel match att inleda försäsongsmatchandet med för Skövde

Johanna Flygelholm

Stor ledning i halvtid

IF Hallby HK hängde med bra i början av matchen men tappade ju längre halvleken led. Bra målvaktsspel från Annie Linder och effektiva avslut gjorde att Skövde HF tog med sig en stor ledning in i halvtid 15-7.

Skövde HF byggde betryggande ledning att ta med sig till halvtidsvilan efter en imponerande första halvlek.

I den andra halvleken kunde IF Hallby kämpa sig ifatt då Skövde HF stressade till sig av slut som inte gav ett önskat resultat. IF Hallby HK vände matchen och kunde gå till en ledning 17-16, så var det Skövde HF som vaknade till. Skövde HF hittade ånyo nätet och matchens slutskede blev dramatiskt och med två minuter kvar gå upp i en tvåmålsledning som visade sig bli matchavgörande. IF Hallby HK lyckades göra ett reduceringsmål i slutet till 22-21. Första träningsmatchen är avklarad en dramatiskt sådan som det kan bli på försäsongen.

Matilde Madsen

Comeback och nyförvärven spelade

Samtliga nyförvärv fick spela i matchen samt comebackande Andrea Niva efter sin korsbandsskada för sedan 1,5 år  och svarade för 3 mål i matchen det som var positivt med deras medverkande var att det inte syntes särskilt väl att delar av truppen är utbytt från förra säsongen.

Daniel Birkelund är nöjd med matchen som helhet, viktigt att vinna, resultatet i siffror är inte värt så mycket utan att alla spelare får deltaga när det är träningsmatch.

Matilda Forsberg

Matchutveckling: 0-1, 2-1, 4-2, 4-3, 8-3, 9-5, 11-7, 15-7 – 15-8, 16-8, 16-17, 18-17, 18-19, 21-19, 22-20, 22-21.

Uppdaterad  2022-07-31 01:34