Om Skövde HF

Skövde HF är en handbollsförening för tjejer som startades 1949 av Herman Somby m.fl. Föreningen har två spår där breddidrott kombineras med elitidrott vid äldre ungdom och seniorer. Föreningen har som mål att vara ett topplag i Handbollsligan och vill att våra äldre ungdomslag når topp åtta i Sverige i Ungdoms-SM.

Vårt elitlag ska innehålla en mycket stor andel egna produkter som formats från handbollsskolan eller utvecklats i elitsatsningen. Alla våra spelare skall se upp till vårt elitlag och vilja vara en del av det.

I yngre ungdom och barnhandbollen är mycket speltid på flera olika positioner viktig för den individuella utvecklingen och vi vill fokusera långsiktigt med vår breddverksamhet så vi får många barn och ungdomar som spelar handboll länge i livet.

Det självklara alternativet

Vår vision är att Skövde HF är det självklara alternativet. Övriga handbollsföreningars ungdomar ska vilja börja i Skövde HF när de börjar gymnasiet. Vi värnar om övriga föreningars möjlighet att behålla sina spelare så länge det går men att ungdomar som vill satsa på handbollen väljer Skövde HF när det är dags.

- Vi vågar, vi vill, vi kan!

Vårt signum är att vi värnar om spelarnas förmåga och vi uppmuntrar till att våga prova nya saker. Det ger upphov till en kreativ handbollsspelare.

Att vilja träna och spela match är viktigt för att lyckas. Därför ska våra träningar och matcher vara individuellt utmanande för varje enskild spelare men också innehålla en del moment man redan kan. Matcher mot enklare och svårare motstånd varieras för att skapa självförtroende hos spelaren.

Ju mer vi vågar, ju mer vi vill, desto mer kan vi och då kommer vi också lyckas.

Grafisk profil

För er som vill göra trycksaker i Skövde HFs regi eller behöver vår logga finner ni den här. Mer material för sponsorer finns på sponsorportalen.

Röd logga används på ljus bakgrund eller mörk. Vit genomskinlig logga används på röd bakgrund för att inte två olika röda nyanser skall skära sig.

Klicka på loggan för att ladda ner en den officiella loggan.

hex

#E20919

rgb

R:226 G:9 B:25

cmyk

C:1 M:99 Y:95 K:1

Historia

Här följer några milstolpar i Skövde HFs historia. De senaste fem åren syns och vill du veta mer så trycker du på visa fler.