Pappersförsäljning

Information om Pappersförsäljning i Skövde HF

Skövde HF har under flera år sålt toalett och hushållspapper för att förbättra vår ekonomi. Papper är något alla behöver och tillsammans med vår partner Föreningspapper kan vi erbjuda ett bra papper.

Pappret köps in till ett fördelaktigt pris och sen sätts ett försäljningspris som skall ge en marginal för att kunna ge provision till ungdomslagen.

Vilka måste sälja papper? I SHF har man beslutat att Klasserna U9-Akademi ska omfattas av pappersförsäljningen.
(Vilken klass tillhör ditt barn? Se här: https://skovdehf.se/klasser-och-lag/)

I handbollsskolan (U6-U8) är det frivilligt att köpa papper. Provision går till lagkassan som kan användas när barnen blir äldre.

Priser och förtjänster

Priserna har ett pålägg på vårt inköpspris som skall generera den vinst vi budgeterat för.

Vinsten fördelas mellan förening och ungdomslag och därför är utpriset högre än vad du kan hitta i vissa affärer. Dock går vinsten i detta fallet till föreningen, inte till affären. Något man kan nämna vid försäljningen. Fördelningen är 25% till lagkassan och 75% till föreningen men detta värderas varje säsong baserat på aktuell ekonomi i föreningen.

Minimiantal och Friköp

Vid varje tillfälle är minimiantalet 5st per omgång, dvs 15st totalt per år. Ju fler, desto mer provision till laget.

Friköp är en möjlighet för den som av någon anledning inte vill/kan delta i pappersförsäljningen. Friköpets summa motsvarar ungefär det inkomstbortfall som en utebliven minimiförsäljning utgör.

Friköpet kostar 450 kr vid varje tillfälle och tillfaller endast föreningen. Det är alltså bättre för respektive lag att sälja så många rullar som möjligt så provision på varje såld bal tillfaller laget enligt ovan.

 

Beställning till företag?

Skövde HF är inte momsregistrerat och kan således inte sälja till företag med redovisad moms. Om man som företag vill stötta föreningen genom att köpa papper utan moms på kvittot är det en möjlighet vi kan bistå med.
Till företag finns paket om tio påsar papper till ett föreningsvänligt pris. Ett enkelt sätt att ge förening stöttning och som ger något fysiskt tillbaka.

Beställningsrutin: 

1. Beställning sker via medlemsappen i Sportadmin fram till det datum som är sista beställningsdatum.

2. Bekräftelse på beställningen kommer direkt på mail till beställaren.

3. Dagen efter att beställningstiden gått ur samlas beställningarna ihop och beställning går till vår leverantör.

4. Har man inte beställt blir det automatiskt friköp. Det är varje lags ansvar att säkerställa att summan pengar som varje lag skall betala in till lagkassan kommer in. Pengarna dras från lagkassan.

5. Papper hämtas ut på SH Säljlager, Rattvägen 7, den dag föreningen meddelat.
Har man glömt hämta sitt papper får man hämta på kansliet några dagar efter.
KOM IHÅG: IDROTTSHALLEN HAR INTE PLATS FÖR MYCKET PAPPER SÅ HÄMTA PÅ SH SÄLJLAGER PÅ UTLÄMNINGSDAGEN.

6. Föreningen räknar ut med hjälp av medlemsregistret hur många barn som spelar i laget och justerar antalet friköp som skall faktureras. Det är lagets skyldighet att uppdatera antalet spelare i laget i medlemsregistret. De som slutar ska markeras som ”har slutat”

Fördelning av provision

Den provision som erhålls på varje såld bal papper kan tillfalla individen eller laget. Det är upp till laget att beställa hur man vill göra och administrera detta.

Hur gör du din beställning?

Se hur försäljning i sportadmins medlemskap går till här: