2024-09-11

ATG Svenska Cupen är över för 2024 då IK Sävehof var bästa motståndet!

I den andra matchen mot IK Sävehof så blev det förlust med 35–22 (18-12). Därmed är Skövde HF utslagna ur svenska cupen. Skövde HF kämpade på bra i första halvleken och så även i inledningen av den andra.

Efter de tre inledande shootouten för vardera lagen så var ställningen 2-2. Sävehof går sedan fram till 6-2, Skövde gör 6-3 genom Natalie Wästefors och Vera Bustad 6-4. Sedan följer ett jämt spel till 8-5 via Meja Norrgård, därefter rycker Sävehof framtill 13-5. Skövde krokar på och spelar jämnt med Sävehof de tolv sista av halvleken och med målskillnad på sex bollar till halvtidsresultatet 18-12.

Andra halvlek gör Sävehof första målet, sedan tre raka av Skövde till 19-15, Sävehof växlar upp och ett flertal tekniska fel gör att Sävehof går ifrån till 25-15.
Sedan ett jämt spel med växelvis målgörande som till slut ger Sävehof seger med 35-22 och vidare till kvartsfinal.

Vera Bustad
Vera Bustad femmålsskytt i matchen mot IK Sävehof

Klara för kvartsfinal: HK Aranäs, Höörs HK H65, IF Hallby HK, IK Sävehof, Kristianstads HK, IK, Kungälvs HK, Skuru IK  och Önnereds HK

Resultat åttondelsfinaler

Se lottningen imorgon (torsdag 12/9) kl. 12:00. på handbollplay.se: Lottning kvartsfinal

Uppdaterad  2024-09-11 23:07