2023-08-06

Förlust för Tilda och U17 Landslaget i sista gruppspelsmatchen

Sverige hade fortsatt chans att gå vidare till huvudrundan. Gruppspelets sista match var avgörande och blågult behövde poäng mot Serbien. Serien vill annat efter två förluster och besegrade Sverige 20-28 (8-11).

Tuva Jungqvist började matchen strålande och gjorde Sveriges två första mål för dagen. Sedan såg matchen tidigt ut att glida blågult ur händerna. Serbien gjorde sju raka mål och gick från 3-2 till 3-9. Sverige lyckades dock närma sig i slutskedet 6-9 0ch fyra minuter kvar av den första halvleken och gick till pausvila med 8-11.

Den andra halvleken dominerades av Serbien. Sverige hade svårt att få till ett fungerande anfallsspel är med vid 9-11, 10-12 och 11-13 men släpptes aldrig riktigt in i matchen igen Serbinen gick fram till 11-16. Det fanns sekvenser där blågult närmade  sig något 13-17, men det efterföljdes varje gång av perioder där Serberna gick ifrån igen.

När slutsignalen ljöd visade tavlan på 20-28 och därmed slutar Sverige sist i grupp B. För Serbien innebar dagens vinst att de klättrar förbi Schweiz i tabellen och går vidare till huvudrundan.

Nu blir det till att spela om lägre placering mot trean och fyran i Grupp A i början av nästa vecka.

Målskyttar Sverige: Tuva Jungqvist 5, Astrid Löf 3, Mini Mowinski 2, Nova Huselius 2, Julia Ringström 1, Linnéa Kindahl 1, Julia Berglund 1, Maja Johansson Scharnell 1, Hanna Lundvall 1, Tilda Redzic 1, Isabelle Rydén 1, Wilda Rubin 1.

Uppdaterad  2023-08-06 23:53