2024-09-28

HF Somby/Skövde föll i premiärmatchen mot Fjärås HK 24-34!

HF Somby/Skövde öppnade starkt i inledningen av matchen och hade fördel i 20 minuter, sedan kom ett tapp och Fjärås HK kunde gå till pausvila med 13-14. I den andra halvleken ökade Fjärås HK trycket och kunde ta hem en behaglig seger 34-24.

HF Somby/Skövde inleder starkt med att gå till ledning med 2-0 för att tappa till 3-4, för att sedan kunna vända med fem raka mål till 8-4. Fjärås HK hämtar in till 10-10 för så även nå 10-11, sedan är det jämt spel till pausvilan med 13-14.

Andra halvlek så ökar Fjärås HK trycket och kan gå fram ta ledning 23-17, det övertaget släpper de inte då HF Somby/Skövde blir lite stressad och gör tekniska fel samt missade avslut så går Fjärås HK till seger med 34-24.

Peter Johansson säger: -Vi är väldigt nöjda med första halvlek där vi får till ett väldigt bra försvarsspel och målvaktsräddningar. Det gör att vi kan kontra in några mål. Vi är också bra på att gå på mål och är vakna på att de springer bort sig bakåt. Tyvärr orkar vi inte stå pall i andra halvlek utan de utnyttjar våra misstag och vinner kontringsmatchen. Där får de ett övertag. Lite tekniska fel och missade chanser gör att de vinner ändå rättvist. Vi kommer igen och jag är väldigt nöjd med hur tjejerna krigar på och de kommer bli bättre för varje match!

Uppdaterad  2024-09-28 20:54