2024-10-19

HF Somby/Skövde vann över serieledaren King River HK

HF Somby/Skövde har kommit igång bra i division 2-serien. Den andra raka klara segern kom mot King River HK på lördagseftermiddagen. En stark inledning på matchen och ett övertygande spel så slutade det med seger 28–19 (16–11).

Inför matchen så hade HF Somby/Skövde att möta obesegrade King River HK tillika ett utvecklingslag från Kungälvs HK.

HF Somby kunde matcha några spelare från elitlaget och som fick värdefull speltid. De bidrog självklart till den klara segern, kanske främst genom Meja Norrgård som stod för elva mål och Vera Bustad 6 mål. HF Somby

HF Somby hade greppet de första 30 minuterna och startade med att snabbt göra 3-0, vilket blev 3-2 för att sedan gå fram till 9-2 och så även 11-3. King River kom lite närmare innan halvtid 12-8 innan 16-11 som halvtid. HF Somby hade under första 15 minuterna så även ett start försvarsspel och målvakten Felica Hedén spelade stort i målet och bidrog starkt till övertaget.

I andra halvleken kröp King River lite närmare och hade 16-14, samt 19-17 och innan det växte till 23-16 och kunde då så matcha Chelsea Malmenback som då fick värdefull tid i målet, HF Somby kunde segla ifrån till en seger med nio bollars marginal 28-19.

Choch/Tränare Peter Johansson säger: – Ännu en skön tvåpoängare in på kontot. Idag mötte vi serieledarna King River med ett lite förstärkt lag i form av Meja Norrgård, Vera Bustad och Tilda Redzic. De tre visade upp ett härligt spelhumör och var starkt bidragande till dagens seger. Meja var punktad hela matchen men lyckades ändå näta 11 gånger. Övriga tjejer tog stort ansvar och levererade fullt ut. Blev en lite rörig match anfallsmässigt p.g.a. av punkten men till slut hittade vi rätt och gjorde många mål. Framför allt var vi riktigt bra bakåt i försvar och Felicia i målet hade många fina räddningar. När vi får lite avlastning i form av spelare från A-truppen, även ifall de är juniorer än, så är vi riktigt bra. Vill även plussa Emma Gustavsson som gör ett grymt jobb varje dag i veckan så även idag.

Uppdaterad  2024-10-19 19:52