2022-12-18

Ny vinst i F19-17 Väst för Skövde HF 1 mot Kärra HF 1

På lördagsmiddagen spelade Skövde HF F19-17 mot Kärra HF 1 och det blev en vinst med 20-16 (11-10). En tät tillställställning där Skövde HF 1 fick övertaget i den andra halvleken.

Coach Hugo Gustavsson säger till hemsidan om matchen: – Jag tycker att spelarna genomför en stabil match mot Kärra HF i F19-17 Elit. Genom hela matchen var det ingen tvekan om vem som bestämde och kontrollerade matchen. Det var stabilt hela tiden. Första halvlek har vi emellanåt svårt med att hitta tajmning och sätta samarbetet i försvarsspelet. 11-10 i halvlek, vilket resultatmässigt är en stark försvarsinsats.

I andra halvlek hittar vi däremot helt rätt i försvarsspelet och resultatet följer därefter. 20-16 skrev slutresultatet till med bara sex insläppta mål i andra halvlek! Mycket bra målvaktsspel av Nellie Karlsson och Ella Sparre dessutom! I anfalls- och omställningsspelet kommer vi till många bra lägen, men matchen präglas av många felpassningar, missade avslut och en del tekniska fel.

Allt ligger dock i våra händer, vilket är ett bra tecken på stabilitet, vilja och vinnarkultur.

Värt att uppmärksam också är Elitlagets huvudtränare Daniel Birkelund som ännu en gång visar sitt engagemang, intresse och förtroende till våra yngre spelare. Han var nämligen med för coacha och bidra med mycket kompetens och kunskap. Det är inte många huvudtränare i SHE som agera så – om ens någon!

Uppdaterad  2022-12-18 15:00