2024-09-21

Seger i premiären då fick Skövde HF betydligt tuffare mot Kristianstad HK.

Efter seger i premiären så fick Skövde HF betydligt tuffare mot Kristianstad HK. Ett taggat Kristianstad HK tog en komfortabel seger med 33–22 (18–13).

Skövde HF hängde med bra med till 8–8 efter knappt spelade 20 minuters spel, men sedan tog Kristianstad HK över och kunde rycka till 18–13 i halvtid.

Kristianstad som fick stopp bakåt och det öppnade för kontringsmål. Kristianstad hade ett starkt målvaktsspel där Amalie Frøland stod för 46 i räddningsprocent.

Intressant var det i andra halvlek när tränaren Kasper Gudnitz skickade ut Meja Norrgård och Selma Hestner Olsson offensivt i försvaret för att störa Kristianstad anfall.

Duon gjorde sin andra match i Handbollsligan, men visar att det finns mycket att bygga på. Samma gäller högersexan Thella Johansson, men den här gången stred laget mot övermakten.

– Det finns saker att ta med sig och försöka göra bättre nästa gång, resonerade Thella Johansson.

Uppdaterad  2024-09-21 13:51