2023-08-04

Sverige vände och vann över Schweiz i U17-EM

I den andra gruppspelsmatchen i EM stod Schweiz för motståndet och här svarade blågult för en mäktig upphämtning och vann med 31–30 (11–17).

Sveriges två första mål, ett normalt linjeläge och ett slags retur. De första anfallen innehöll också inslag där den schweiziska målvakten satte sig i respekt. Trots full uppställning kom stress med i offensiven med 7-6 spel för blågult i flera minuter och Schweiz ökade försprånget till 2–8 på tavlan.

Schweiz levererade på alla cylindrar efter keeperns kanonstart. För Sveriges del kom den andra timeouten efter 17 minuter i  ett 5–13-underläge.

Det tog sedan resterande del halvleken innan Sverige kunde balansera spelet, med tre raka mål till 11–17 gav lite mersmak i slutskedet till den andra halvleken.

Schweiz gick till ledning med 17–11 efter första halvlek och det såg jobbigt ut för Sverige.

Laget svarade för en mäktig upphämtning i den andra halvleken och kunde gå till 18-19, 20-20, 20-22, 25-25, 26-25, 26-26 30-28 och stod slutligen som segrare med uddamålet, 31–30, efter 60 minuters spel.

Tilda Redzic svarade för två mål på tre skott enligt den officiella statistiken.

U17-EM, grupp B Matchfakta: Sverige–Schweiz 31–30 (11–17).
Målskyttar, Sverige: Tuva Jungqvist 7, Julia Ringström 6, Linnéa Kindahl 4, Hanna Lundvall 4, Isabelle Rydén 3, Emma Rudqvist 2, Nova Huselius 2, Tilda Redzic 2, Mini Mowinski 1.

Serbien–Kroatien 20-30 (8–13).