2024-02-17

Kasper och Mats leder Skövde HF Elit kommande säsonger

Foto: Viktor Ljungström

Efter att gediget arbete i Skövde HFs sportgrupp har vi äntligen nått till punkten att få presentera kommande säsongers tränarteam i Elitlaget. Kasper Gudnitz, 34, kommer leda laget och vid hans sida står Mats Ljungquist, välkänd handbollsprofiler i Skövde och Svensk handboll. Skövde HF är mycket glada att få presentera det team som skall leda laget kommande säsonger.

Sportgruppens kommentar om Kasper:
Vi är väldigt glada över att ha knutit Kasper till vår verksamhet. Han står för en modern handboll och har gedigen erfarenhet från sin tid som spelare. Alla har kunnat följa vilken positiv effekt Kasper idag har som ansvarig för anfallsspelet i Skara HF. Vi ser extremt mycket fram till vad vår nya tränarkonstellation kommer att åstadkomma säger Sportgruppens Johan Karlsson.

Vem är Kasper Gudnitz?
En 34-årig dansk familjefar med båda fötterna på jorden. Jag är lugn och trygg i mig själv, brinner för handboll och nya utmaningar i livet.

Varför har du valt att tacka ja till att bli huvudtränare i Skövde HF?
Det va en bra och spännande möjlighet som ligger i linje med mina egna ambitioner inom handbollen. Att få möjligheten att komma till en traditionsenlig klubb med en bra ungdomsverksamhet och professionell elitverksamhet kändes som rätt steg för mig. Det känns som en ambitiös trupp med spelare som satsar men som jag samtidigt ser god utvecklingspotential i, vilket är något jag brinner för. Det blir en spännande och rolig utmaning.

Vilken typ av handboll vill du spela?
En modern handboll med fokus på varje enskild spelares kompetens. Gärna med lite extra krydda så folk tycker det är kul att komma till hallen.

Vilka egenskaper värdesätter du högst hos en spelare?
En spelare som inte kompromissar med sina egna mål, som vill utvecklas, vågar utmana sig själv och som gärna kommer med sina egna idéer och tankar. Men framförallt en spelare som vill vinna till varje pris. 

Sportgruppen om Mats.
Det är otroligt glädjande att få in Mats Ljungquist inom damhandbollen. Vi vet hur duktig han är på att utveckla spelare individuellt såväl i aktion som tanke. Mats besitter också stort taktiskt kunnande och vi tror att hans erfarenheter från herrhandbollen kommer vara värdefulla. Med Mats och Kasper får vi en spännande konstellation som garanterat kommer utveckla våra spelare, säger Jan Karlgren i Sportgruppen.

För den handbollsintresserade i Skövde behöver Mats ingen närmare presentation men de flesta är nog lite nyfikna på vad beslutet grundar sig i.

Varför har du valt att tacka ja till erbjudandet om assisterande rollen i Skövde HF?
Svårt val.  Jag hade möjligheten att jobba kvar i IFK Skövde Handboll eller ge mig på någonting helt nytt. Att just gör någonting nytt fällde avgörandet. Det kan också vara skönt för mina 3 grabbar att slippa mig  Arenan varje dag.

Känns som vi är ett spännande ledarteam med ett ambitiöst lag.  Vi kommer säkert tappa någon och någon ny kommer in. Får vi behålla stora delar ser jag en stor potential i truppen.

Vilken typ av ledare skulle du säga att du är?
Utåtagerande och verbal. Men jag kan även ta en mindre roll. Vi i ledarstaben skall lära känna varandra bättre på golvet och då kommer vi hitta våra roller.

Vad tycker du är den stora skillnaden mellan dam- och herrhandboll?
Fysiken. Damhandbollen har utvecklats de senaste 10 år. Den har blivit tuffare, det går snabbare och det är roligare att titta på.
Jag skulle bli förvånad om man inte kan spela samma typ av handboll även om herrhandbollen är lite mer fysiskt.

Uppdaterad  2024-02-17 18:47
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna