2023-03-29

Förlust i första kvartsfinalen mot Önnereds HK

Skövde HF förlorade i sin första slutspelsmatch på sex år. Önnereds HK övertag i matchen och 15-10 vid halvtidsvilan för att sedan till slut vinna med 28–24.

Ida Lindlöf inledde med att ge Skövde HF ledningen med 1–0 efter två minuter. Sedan fick Skövde HF jaga Önnered gjorde tre mål raka mål. Skövde HF hängde med 15 minuter till ställningen 9–6. Önnered satte då in ett ryck och gick från en till en ledning med 13–7 vid 22 spelade minuter, Skövde hade under perioden svår att få till målen då Önnereds målvakt Jenny Sandgren var mycket vass i målet.

Skövde HF lyckades hålla liv i matchen tack vare en bra avslutning i halvleken med tre raka mål och fick lite kontakt igen och i halvtid var det 14–10.

Önnered kunde i inledningen av andra halvlek gå fram till ledning med 18-13, Skövde får sedan jaga resterande del och ligger efter med 5-6 bollar för att Ida Eriksson kan gör 26-22 när två minuter åter och Natalie Wästefors sätter det avslutande målet genom ett straffkast 28-24.

Vi ligger fyra mål bakom ganska tidigt. Vi ligger fyra mål bakom i halvlek och vi är fyra mål bakom när det är slut. Framförallt är det att vi hamnar lite fel i anfallsspelet där Önnered får kontra. Det är det som händer när de sticker iväg lite i första halvleken, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund till SLA

Uppdaterad  2023-03-29 23:38