2024-08-22

Förlust mot VästeråsIrsta HF i ATG Svenska Cupen med udda målet!

Efter inledande efter shoot out-straffarna tre för vardera lagen så hade Skövde HF 3–1 och kunde förvalt första halvlek med ledningen 16-14. I andra halvlek vände VästeråsIrsta HF på matchen och vann med uddamålet 28-27.

Skövde HF hade 3–1 efter shoot out-straffarna, Skövde fortsätter med att ha ledning fram till tio spelade och Västerås når 6-6. Västerås kan så även nå ledning 8-7, sedan följer en jämn kamp fram till spelade 20:55 då återtar Skövde ledning med 12-11. Skövde trycker på och kan gå till ledning med 16–14 i paus.

I andra halvlek inleder VästeråsIrsta starkt och efter spelade 40:40 så har de nått ställningen 19-21, Skövde jobbar tappert och når 22-22 men sedan går ifrån till en tremålsledning 23-26 (52:01 ). Skövde återhämtar sig och har 26-26 (56:47), nytt ryck av Västerås till 26-28 (58:41) och sedan gör Selma Hester Olsson 27-28 (59:07).

Vid ett frikast tar Västerås (59:26) timeout av dock utan resultat, Skövde får 15 sekunder på att nå ett oavgjort resultat på matchen och läge fanns men fick inte fördel på sista försöket, VästeråsIrsta HF vinner med uddamålet 27-28.

Matchens lirare i båda lagen VästeråsIrsta HF Lovisa Ekstrand, Skövde HF Emma Andersson.

Matchens lirare i VästeråsIrsta HF Lovisa Ekstrand. Foto: Anki Wiik.
Matchens lirare i Skövde HF Emma Andersson. Foto: Anki Wiik.

Sidan uppdateras under kvällen med fler bilder av Viktor Ljungström.

Emma Hall
Emma Andersson efter limmat en räddning och skicka bollen i tomt mål 26-26 (56:47).
Tufft försvar i Västerås som stoppa Natalie Wästefors.
Västerås hade svårt med Selma som hela tiden gick på mot Västerås tuffa försvar:
Härlig bild på ständigt kämpande Selma Hestner Olsson.