2024-02-11

HF Somby/Skövde obesegrade för sjätte matchen i följd.

I toppmatchen borta mot HK Önnerediterna så gick HF Somby/Skövde obesegrade från planen för sjätte matchen i följd. HF Somby/Skövde har matchen men de sista tio minuterna faller inte matchen rätt och slutar 27-27 (11-14).

HF Somby/Skövde inleder med första mål och går till 2-4 för att tappa till 4-4 föra att sedan gå 4-7 som efter spelade 23:03 blir 9-9, Somby går sedan till 10-14 innan paus som blir 11.14.

Andra halvlek så har Somby övertaget med 12-17, 13-18, 14-19, 15-20, 17-22, 18-23, 20-25 vid spelade 47:13. Sedan inträffar det på rad, tre  utvisningar på Sombyspelarna och Önnerediterna får med sig 7-meterskast (straffar) vilket gör att de kan hämta in till 25-25 dock gör Somby 25-27 när två minuter återstår och utvisning för Somby och 7- meter till Önnerediterna (58:33) 26-27 och 27-27 (59:33), sista 30 lyckas i Somby komma rätt med en spelare kort och dessutom Ella Larsson Nyqvist justerad.

– Vi gör en fantastisk matchen mot ett riktigt riktigt fint handbollslag. Inför matchen sa vi att 2023/2024 års upplaga av HF SOMBY ska ingen någonsin glömma. Vi ska hålla ihop! Vi ska visa känslor och ge energi! Vi ska kasta oss efter alla lösa bollar och vi ska ha otrolig energi på bänken. Så samtidigt som är är otroligt tråkigt att tappa en poäng.
För vi känner verkligen att vi tappar poängen, så får vi vara stolta över hur vi genomför matchen. Julie och jag är så otroligt stolta över de är handbollsspelarna! Filippa Gustavsson fortsätter att göra otroliga insatser i mål. Alva Green gör sin absolut bästa match ikväll.

Det var en fantastiskt roliga match att spela, coacha och den var säkert otroligt rolig att se. Vi lär oss och tar med oss det som rutin framöver. HF SOMBY 23/24 ska ingen glömma! Kommenterade HF Somby/Skövdes ledare Christian Grönblad till SLA.

Tisdag 20 februari kl. 19.00 möter HF Somby/Skövde – HK Lidköping i idrottshallen.