2023-11-28

HF Somby/Skövde tog en övertygade seger mot Särökometernas HK

För HF Somby/Skövde blev det en riktig storseger vid bortamatchen mot Särökometernas HK på torsdagskvällen i div. 2 Västra Dam. Den stora snackisen var Vera Bustad som stod för hela elva mål. Matchen slutade med storsegern 21-39 (11-21).

HF Somby/Skövde startar frisk genom Vera Bustad med att direkt göra 3-0 och 1-3 för Särökometerna, Vera fortsätter med att sätt bollarna i mål och Somby har 3-6. Sedan kliver fler Sombyspelare in och vill var med och prestera fram ställningen till 8-13 vid 18:42 genom Maja Levin. Maja, Siri Svarén och Selma Svefors fixar till pausledningen med tio bollar upp 11-21.

Ella Larsson Nyqvist och Maja Levin är framgångs rika med två mål vardera, för att så Hanna Widegren kan så göra ställningen till 14-26 sju minuter in i den andra halvleken (37:03). Sedan är det tidigare nämnda spelar som fortsätter att producera mål och Ylva Magnusson kan så göra 18-36 efter spelade 53:35. HF Somby/Skövde kan sedan bevaka 18 målsledningen till slutsignalen ljuder vid 21-39.

Julie Aspelund Berg säger till hemsidan. – Vi är disciplinerad bakåt och fall inte ned på deras tempo. Vi får många fina 1:a och 2:a fas kontringar. Bra tempo och bollsläpp, som resulterar i många fina avslut ifrån olika positioner. Några korta perioder där vi släpper ned oss, annars en fin genomfört match, efter att ha kämpat oss genom snökaoset.

Samtliga spelare är noterade för speltid i matchprotokollet.