2024-03-17

HF Somby/Skövde vinner stort i sista matchen mot IK Baltik

Det var en riktig målfest för HF Somby/Skövde när de i sista matchen av Div 2 Västra Dam besegrade IK Baltic. HF Somby/Skövde vann med klara 35-18 (8-18).

HF Somby/Skövde startar med att till 1-7 (Thella Johansson) efter spelade 11:05, IK Baltic hämtar in till 4-7 (15:45) och HF Somby (20:18) 6-10 av Maja Levin, som sedan går till 7-15 av Emma Einarsson (24:43) för att vinna första halvleken med klara 8-18 genom Klara Andersson.

Andra halvlek följs upp med fyra snabba mål 8-22 (32:23) och 11-26 av Ylva Magnusson efter spelade 41:17, sedan byter lagen mål med varandra innan Somby sätter 13-29 Thella Johansson vid spelade 47:21. Sista tio minuter håller Somby trycket och vinner med klara 35-18 sista målet görs av Maja Levin.

Christan Grönblad säger: – En härlig match där alla är delaktiga. Vi avslutar säsongen på ett härligt sätt och har go energi matchen igenom. Våra målvakter Ella Sparre och Filippa Gustavsson är extra bra idag tillsammans med försvaret.

Det här blir min sista match i HF Somby/Skövde. Vill tacka alla underbara människor i klubben. Kommer att sakna er massor. Tack Daniel Birkelund och Andres Wiik för att ni trodde på mig för 3 år sedan. Tack Julia och Julie för ett fantastiskt fint ledarskap som Akademichefer. Tack till Jari som alltid finns där när man behöver och det gått tufft. Tack Christer Widegren som man ALLTID kan lita på vad som än händer. Tack alla andra i Skövde HF! Önskar er ett stort lycka till till nästa säsong. Kommer att jobba vidare med akademiträningarna och försöka hjälpa våra 07:or inför USM finalspelet I Uppsala.

Vi har dessutom två otroligt viktiga matcher i U19 Junior serien kvar. Nästa helg, lördag hemma mot IK Sävehof klockan 16:30 hemma i Idrottshallen.

Uppdaterad  2024-03-18 00:22