2020-02-15

HF Somby/Skövde vinner toppduellen i Ystad

HF Somby/Skövde gör en enorm insatts och vinner bortamatchen mot Ystad IF HF i toppduellen att nå kvalplatsen till Allsvenskan. I en ojämn tabell intar HF Somby/Skövde andra plats med spelade 12 matcher. Ystad IF HF-HF Somby/Skövde 15-19 (8-9).

HF Somby/Skövde tar komandot i inledningen av matchen och går till ledning men 2-1, Ystad IF HF reducerar till ledning 3-2, därefter tar HF Somby/Skövde över och går fram till ledning med 8-4 efter spelade 21 minuter, var på Ystad IF HF tar in och paussiffrorna skrivs till 8-9.

Andra halvlek är jämn målmässigt, HF Somby/Skövde når ett tremåls övertag efter 52 spelade minuter och håller övertaget matchen ut, vinst med 19-15.

– Jerker nyman säger att ett bra försvarspel och målvaktspel avgör till HF Somby/Skövde fördel, visserligen gör vi bara 19 mål, men släpper dock bara in 15. Plus får Hilda Lööf, Sanna Lindblad och Stina Karlsson. Annie Linder får pris som bästa spelare i HF Somby/Skövde.

Uppdaterad  2020-02-18 11:43