2024-09-05

IK Sävehof gjorde jobbet mot Skövde HF 25-35 (14-19).

Skövde HF inledde med att ha 3-2 efter de tre inledande shootout straffarna för vardera lagen. IK Sävehof hämtade in och till halvtid så var ställning 14-19. I andra halvlek så kopplade Sävehof greppet och stressade Skövde till misstag i anfallsspelet och gick till en tiomålsseger 35-25.

När matchen väl startade så hade Skövde ledningen med 7–3 som mest. I starten spelade laget bra bakåt och det störde Sävehof som kastade bort en del bollar.
Efter ett tag så fick Sävehof ordning på spelet och kunde vända till ledning med 9–7 efter sex raka mål på mindre än fem minuter.
Då kunde det där befaras att det skulle rinna i väg, Skövde vek dock sig inte och var med till 11–12 innan Sävehof kunde rycka till en femmålsledning i paus 14-19.

Andra halvlek inleder Sävehof med två raka inn Natalie Wästefors gör 15-21, Skövde har så även 16-22 genom Emma Hall för att sedan så kniper Josefine Gundersen Lien en straff. Meja Norrgård så göra 17-23 och Skövde får sin andra utvisning på kort tid och Linn Hansson får tre kontringslägen då Skövde inte kommer till effektiva avslut med en spelare kort 18-26.
Skövde når 20-26 genom Selma Hester Olsson och Signe Lindblad.
Sedan sker växelvis målgörande mellan lagen och Skövde har 24-32 via Melina Pilav, Sävehof får en utvisning 55:37 och tar timeout 56:27 Skövde lyckas inte nyttja denna perioden rätt. 24-33 och 24-34. 7-m via Linn Hansson för att 24-35 IK via Emma Mihailovic och 25-35 av Melina Pilav, sista 15 sekunderna har Skövde chans att minska tiomålsförlusten men kommer som närmast ett avgörande frikast när tiden utgått och noll i resultat så blir slutställningen 25-35.

Uppdaterad  2024-09-05 00:13