• Föreningen
2024-04-29

Krönika: Känslostorm i flera former

Denna helg har varit en känslostorm i så många olika former. Först var det fredagens kvartsfinal där en plats om en femte och avgörande match skulle avgöras hemma i idrottshallen. Återigen gör Skövde HFs elitlag en riktigt bra första halvlek och alla 585 personer i hallen kände att det här kan vi nog ta hem i andra halvlek. Men, så blev det inte. Skuru fick återigen gå vidare och spela semifinal. Säsongen är över för elitlaget och ett nytt lagbygge pågår men nya ledare och nya spelare. Det ska bli mycket intressant att se hur truppen ser ut när vi drar igång efter sommaren i en häftig Annliz Cup.

USM F16 GULD!

På lördagen begav jag mig till Uppsala för att se på Ungdoms-SM. Skövde HFs flickor födda 2007 var rankade 2:a av Handbollskanalen men jag själv var helt säker på att de var fel ute med denna ranking. Ett lag där förstauppställningen på nio meter alla har en unik egenskap som verkligen sticker ut.

Skövde HF F16 USM vinnare 2023/24

Selma Hester Olsson, Snabb som en vessla och som har en enorm kroppskontroll och sinne för att hitta egna lägen och skapa lägen åt andra.

Linneá Nyman, som med tungt skytte och bra spelsinne ofta sätter sig själv och andra i bra lägen plus att hon gillar att vara lite Bella Guldén och blindpassa sina medspelare när man minst anar det. Me, like!

Och sen kan man nästan inte förstå hur extrem Meja Norrgård är i sin spänst, skotteknik och snabbhet. Hennes skott är unikt bland tjejer och här kan de flesta lära sig mycket. Och när vi ändå ibland fick vi se Meja missa mål , hann hon  ändå hem först och kom ikapp den som kontrade i motståndarlaget. Helt fantastiskt att se. Därtill har vi alltid lika leende Ella Kari Koskinen som har fina kvaliteter i sitt M6-spel. Målfarlig, bra att fånga boll och en riktigt bra försvarsspelare också.

Man vinner inte SM-guld om det inte också finns en bra målvakt. I Felicia Hedén har vi en framtidsmålvakt som ständigt lyckades ta lobbar, straffar, skott på nära håll och på avstånd. Riktigt kul att se hur Felix Norrgård, ny målvaktstränare i Skövde HF, jobbat med Felicia och det har gett ett bra resultat.

När man har så många stjärnspelare är det lätt att bara nämna dem. Men i Skövde HF 07 finns det fler som presterar under USM-matcherna. Mål gjordes från alla positioner och jag tror samtliga spelare fick göra mål under helgen. En lagseger på alla sätt! Stort grattis tjejer!

Rookies 🙂

Det var många glädjetårar efter finalen och här stod tränargruppen med några rookies på olika sätt. Julie Aspelund Berg som fått leda laget som får vinna SM-guld första året som tränare. Julie nämnde för mig att det är dags att lägga tränararbetet på hyllan. Bra att sluta på topp, skämtade hon. Andreas Agerborn som första säsongen varit med och tränat ett tjejlag fick äntligen vinna SM-guld trots många år som tränare med pojklag i IFK Skövde. Vid sidan om står Madeleine och Filippa Carlén och Emina Gutlic som varit precis lika viktiga under året för att skapa en god atmosfär och trygghet.

Och från Skövde ringdes det och sms:andes när slutsignalen ljöd. Grattis, Grattis. Detta måste vi fira. Och Jonas Andersson från vår parter, Redo Tryck, skapade direkt en dekal för att glädja laget när de sent på söndagskvällen rullade in med bussen i Skövde. Precis som Redo Tryck gör fina studentplakat eller allt annat det hjälper till med så är de bra på att veta hur man skall fira SM-guld vinnare! Ge dem gärna lite cred om ni ändå ska köpa studentplakat genom att titta in här: https://www.redotryck.se/studentskylt/ 

 

Så, när mörkret lagt sig över Idrottshallen, efter att ligasäsongen är över, kan man ändå se en ljus framtid för Skövde HF där många av dessa duktiga SM-guldvinnare troligen kommer få bära de rödvita färgerna i elitlaget i framtiden. Jag hoppas de en dag får möjlighet att spela i Skövde HFs elitlag tillsammans med återvändande Skövde HF:are som haft proffskarriär och byggt erfarenhet. Vilket lag det skulle kunna bli!

/Anders Wiik

Uppdaterad  2024-04-28 23:14
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna