2022-07-29

Säsongen är igång för elitlaget

Foto: Anders Wiik

Elitlaget startade träningen för en dryg vecka sedan och har nu genomfört ett 10 -tal pass med handboll samt tre fyspass. Truppen är nu komplett med nya spelarna Matilde Blaaberg Madsen, Matilda Forsberg, Ida Lindlöf, Mia Kivtthyll och tidigare HF spelaren Johanna Flygelholm.

Vi har ställt några frågor till tränare Daniel Birkelund. Hur ser tuppens status ut in för SHE 2022/23?

Vi är i dagsläget 16 kontrakterade spelare i truppen och vi är jättenöjda med varande en av dom. Vi känner att vi har ett gäng spelare som alla håller god SHE-klass, där alla bidrar och visar varje dag att dom är här av en anledning. 

Kommande veckor är två tränings matcher planerade mot IF Hallby (nya i SHE) och Gjerpen från Norge, vad förväntar du av de matcherna?

Först och främst viktigt för oss att komma i gång med matchspel igen. Träning är träning, det blir alltid en annan typ av komplexitet och en högre stressfaktor när man kommer i match-situation. Så det är viktigt att komma in i. Alla spelarna kommer ha mycket speltid och vi kommer givetvis fokusera på att ta dom olika momenten i spelet som vi jobbar med i träning med in match.

Annliz Cup har samlat ett starkt Danskt och Svenskt deltagande, vad är Skövde HF:s mål i turneringen?

Annliz Cup är en jätteviktig helg för oss. Dock är det inte en turnering där vi går in med något tydligt resultatmål. Även om det är ett lite tråkigt svar så handlar det om att förbereda sig till säsongen och få lite svar på vart vi står. Det har ett stort värde för oss att få referenser på våran nivå i relation till goda danska elitlag. Så det ser vi verkligen fram emot.

ATG Svenska Cupen vad är förväntningen?

Vi vill mycket gärna gå långt i ATG Svenska Cupen. Och med tanke på att matcherna mot IFK Örebro Handboll, VästeråsIrsta HF och Bodens BK HF ligger dom tre siste veckorna innan seriespelet drar igång så är det även en viktig del av förberedelserna för SHE. Vi har givetvis en klar förväntning på oss själva att vi ska ta oss vidare från gruppspelet. Sen vill vi även mycket gärna vinna gruppen, så vi kan få bästa möjliga seedning inför lottningen av 1/8-finalerna. Då kommer det krävas att vi slår VästeråsIrsta HF på hemmaplan den 27:e augusti. Det är ett lag vi förlorade fyra gånger mot förra säsongen, så en tuff utmaning. Och en utmaning vi gläder oss till.

Uppdaterad  2022-07-29 20:24
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna