2023-08-10

Skövde HF spelade oavgjort med Fredrikstad BK i Annliz Cup

Skövde HF tog en poäng i matchen mot Fredrikstad BK som var hemmalaget och de får vara nöjda med efter att de haft övertaget i den första halvleken och fick Skövde till ett behagligt motstånd 10-7. Andra halvleken lyfte Skövde HF och tog tag i spelet och kunde fastställa 23-23.

Första halvlek är målsnål från start 0-1, 1-1 1-2, Josefine Gundersen Liens tar en straff vid spelade 3.20 och sedan tog Frerikstad ledning med 3-2 efter spelade 13.23 för att kunna gå till 5-2. Därefter byter lagen mål med var andra, Skövde timeout 22.20, fortsatt jämt spelmässigt till halvtidsvilan och 10-7.

2023-08-10 Handboll Annliz Cup Superelit Fredrikstad BK-Skövde HF 23-23 Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography ID2426

I halvlek  bestämmer sig Skövde för att ändra på matchens karaktär mer beslutsamma och ett högre tempo som inte passar Fredrikstad och redan efter 7.52 var Skövde ifatt (13–13). Fredrikstad ville mer och tog kommandot med några bollar under en stund, efter 23.00 var Skövde HF ifatt igen, 21–21, och kunde därefter ta ledningen med 22–21. Fredrikstad vände och vi hade 23–22 en stund innan Moa Andersson fastställde slutresultatet till 23–23. Båda lagen hade i slutminuten var sin chans att avgöra, men ingen lyckades

Josefine Gundersen Lien gjorde sitt första framträdande på hemmaplan.
– Det känns väldigt bra. Jag hoppas att det kommer ännu mer publik och tittar i de kommande matcherna, säger hon.

Uppdaterad  2023-08-11 10:41