2022-11-12

Storseger för HF Somby/Skövde mot Skara HF U

HF Somby/Skövde ställde till med en riktig målfest när de besegrade Skara HF U i division 2 Väst Norra Dam. HF Somby/Skövde vann med hela 34-17 (17-9).

Till fredagskvällens match mot Skara HF U så var följande elitspelare, Emma Andersson, Ida Lindlöf, Matilde Madesen och Andrea Niva klara för spel då de ej deltog i elitmatchen Skara HF. Utropstecken i matchen var Matilde Madsen som och stod för hela tolv mål nämnas kan också Maja Levin som var 100 procentig på sina fyra straffkast samt målvakterna Emma Andersson och Nellie Karlsson som stod stabilt i målet var sin halvlek.

Första halvlek. HF Somby tar snabbt befälet om matchen med 4-0 ledning, Skara jobbar upp sig och når 7-5 för att Somby sedan går till 9-5 och följande matchbild 9-7, 15-7, till halvtidsvilan 17-11.

Andra halvlek: Skara försöker jobba ikapp men Somby försvaret och målvaktspelet vägrar att ge sig till vika. HF Somby/Skövde vinner andra halvleken med klara 17-8.

Julia Andersson säger till hemsidan: – Efter förra mötet mot Skara var vi riktigt besvikna, vi kände att vi inte kom upp i nivå varken framåt eller bakåt. Idag tycker jag att vi sätter vårt försvarsspel på ett riktigt bra sätt, vilket ger oss många fina lägen att kontra i både första- och andra fas. Varje spelare på planen gör en bra insats och Emma och Nellie gör varsin fantastisk halvlek i mål.

Lördag 19 november 16.00 spelar HF Somby/Skövde borta mot Tibro HK.

Uppdaterad  2022-11-12 00:20