2024-08-17

Storseger i ATG Svenska Cupen med klara 39-21 (19-11).

Första säsongens tävlingsmatchen vann Skövde HF. Det blev hela 39–21 i Svenska cupens första omgång mot Strands IF efter att debuterande tonåringen Selma Hestner Olsson svarade för sju av målen.

Strands IF satte fyra av sina sex shoot out-straffar, men när matchen väl började var det klasskillnad. Skövde HF gick till pausvila i ledning 19–11.

Efter spelad 13 minuter hade Skövde nått i kapp till 6-6 via Britta, Strand tar timeout men Skövde återigen via Britta når ställningen 6-9. Strand gör 7-9 via straff, Skövde går fram till sju målsledning via Selma Hestner Olsson 10-17, sedan gör Isabell Sand Melin halvtidsresultatet 11-19.

I andra halvlek fortsatte Skövde HF att utöka sin ledning. Vid ställningen 15-24 så gör Emma Andersson i målet en räddning när Strand har ett givet läge för ett kontringsmål. Strand tar timeout men vad hjälper det då Skövde kan gå till 16-28 och ny timeout av Strand 18:32.

När nio minuter återstår kommer Felica Héden in i Skövde målet och klar det bra och kan hålla ställningen och Skövde tar hem matchen med en klar vinst 39-21.

Matchens lirare i Skövde HF Selma Hestner Olsson.

Matchens lirare i Skövde HF: Selma Hestner Olsson. Foto: Britta Jakobsson van Stam.

Skövde HF kom till spel med orutinerad trupp. Tindra Sahlin Wallenius, Manon Ziljemans, Josefin Gundersen Lien och Andrea Niva var inte med, vilket ledde till att Klara Andersson, Felicia Hedén (MV), Selma Hestner Olsson, Siv Sterning, Selma Svefors och Hanna Widegren fick chansen att spela ATG Svenska Cupen med Skövde HF.

Nu väntar en lång hemresa på lördagskvällen innan det är träning på måndag inför ny match till torsdag 22/8 då ATG Svenska cupen fortsätter mot ligakonkurenten VästeråsIrsta HF i Idrottshallen.

Välkomna torsdag 22/8 kl. 19:00 för att heja fram Skövde HF

I den andra gruppspelsmatchen som även spelades på samma tid, VästeråsIrsta HF – Hammarby IF HF 42–15.

Uppdaterad  2024-08-17 20:30