2023-09-09

Tung förlust i seriepremiären mot IF Hallby HK

Skövde HF föll tungt i seriepremiären. Hallby var det bättre laget och vann lika klart som rättvist och körde det egentligen över SHF i en match som slutade 34-25 (14-10).

Från start så tryckte båda lagen på från start och efter sex minuter hade lagen gjort fyra mål var men det var också därifrån som matchen började gå fel Skövde.

Skövde HF stördes av Hallbys aggressiva försvar så pass att laget började kasta bort passningar, skjuta både över och utanför och när laget fick skotten på mål stod Christina Lövgren Hallberg i vägen och plötsligt hade dragit ifrån till 10–4. Skövde repade mod bland annat av ett målvaktsbyte Jospefine Gundersen Lien ut och Emma Andersson som började med fina räddning och Skövde kunde gör halvlekens två sista mål genom Elma Örtemark 14-9 samt Britta Jakobsson van Stam 14-10.

Den andra halvleken inleddes som den första avslutades med att Skövde knappade sig närmare och närmare Hallby. Ett tag var de så nära som 17–16 och känslan i hallen var att man nog skulle vända på steken trots allt. En utvisning för HF-laget vid spelade 11 minuter ställde till det när Hallby kunde kasta bollen i tomt mål två gånger om och så även gå till ledning 21-16. Sedan jämt spel och Skövde är med till 27-22, slarv av laget och tre mål för Hallby 30-22 och matchen var därmed avgjord. Hallby gör så även de två sista mål 33-25 , 34-25 vilket blir slutresultatet.

Text till foto: Mia har klivit fram i en ny roll och på en ny position i Skövde HF, i seriepremiären 2023/24 klev hon fram och blev målbäst från sin position på högersex.

Uppdaterad  2023-09-09 20:26