2022-12-09

Uddamåls vinst mot Kristianstad HK 26-25 (12-13).

Fredagskvällens mot Kristianstad HK vanns med en uddamåls vinst 26-25 (12-13). Första halvleken var jämn och den andra så gick Skövde HF upp till fyra målsledning för att tappa mot slutet med kunde tillslut ta hem två poäng.

Första halvlek: Första 15 minuterna är jämn mellan lagen där Kristianstad har 1-2 mål upp till spelade 14.42 då Skövde tar ledning för första gången 7-6 genom Matilda Forsberg för att sedan tappa 7-8. Skövde tsar nytt tag och kan till leding 10-8 genom Melina Pilav, Kristianstad stretar emot vinner halvleken 12-13.

Andra halvlek: Den startar med att Kristianstad gör första målet 12-14 sedan lägger Skövde in en växel och går fram till ledning 18-15, 20-16 och 23-19, då händer något och Kristianstad hämtar in till 23-21 och det blir en rafflande avslutning på matchen till seger för Skövde med 25-26.

Daniel Birkelund konstaterar till SLA – Det blev en match där de fick den typ av match som de ville ha. Vi har någon period där vi inte är tillräckligt noggranna. Vi missar några skott när vi egentligen spelar bra, vi släpper ett par sena mål i anfallen när vi egentligen har stått bra i försvaret, och då blir det en jämn match, säger Birkelund.

Matchens lirare Skövde HF: Elma Örtemark

Matchens lirare Kristianstad HK: Beyza Karacam