Ny spelare i laget?

När en ny spelare ansluter till ett ungdomslag då ska följande rutin genomföras för att allt skall bli rätt för den nya medlemmen.

1. Lagets ledare informerar spelaren eller dess föräldrar att registrera sig på vår hemsida under rubriken ”Bli medlem nu”.

2. När registreringen är gjord grupperar kansliet spelaren i det lags IOL-grupp efter spelarens födelseår. 2009 grupperas i F09 osv. Om ett barn inte ska tillhöra den åldersgrupp man är född i så måste kansliet meddelas.

Spelaren grupperas också i gruppen utövare och ledare i gruppen ledare osv. På så sätt kan vi lätt få fram ledare respektive spelare. Om den nya medlemmen varken är ledare eller spelare så väljer kansliet den grupp medlemmen skall vara del av.

3. Spelaren får också rollen ”utövare” i IOL som vi använder för att kunna räkna antalet spelare i föreningen. Rollen är till för avgiftsutskicken och är mycket viktig för att avgifterna skall bli rätt.

4. Avgift tillsätts på den nya spelaren och skickas från IOL till vårt bokföringssystem där fakturan färdigställs och skickas till den mailadress som angavs vid registreringen av spelaren.

5. Ledare i gruppen kan nu se att fakturan är utskickad/förfallen

6. Ledare i laget hjälper till att påminna spelare i laget att betala in sina fakturor.

7. När fakturan är betalad är medlemsskapet fulländat och spelaren ges möjlighet att spela matcher då försäkringen i Gensidige blir giltig.