2020-04-15

Aktuell Status Vision 2022

Foto: Skövde HF

2017 skapades Skövde HFs vision 2022. Ett riktningsdokument hur föreningen skulle förändras för att vi skulle uppnå ett antal mål. Det har nu gått två och ett halvt år och det är dags att uppdatera oss vad som skett sen visionen upprättades.

Skövde HF styrelse genomförde ett arbete under hösten 2017 för att skapa en riktning åt klubben. Dokumentet, som namngavs som Vision 2022, presenterades för ungdomsledare, sponsorer och media på Scandic Billingen i November 2017 för att höra synpunkter på innehållet i visionen. Efter att intaget synpunkter justerades visionen och sen beslutades den som föreningens riktningsdokument.

Visionen hade ett antal punkter som alla i sig kanske inte kan uppfyllas men ändå ger en vink om vad som behöver ske för att bli den förening som vi vill vara.
Sen dess har mycket hänt. Vi vill här uppdatera alla om den aktuella statusen i varje område:

År 2022 har Skövde HF ambitionen att uppnå dessa mål:

 

Att ha en ekonomi i balans – En stabilare ekonomi är nådd med säsongens arbete att återställa det egna kapitalet. Bokföringen är noggrant genomförd och våra revisorer berömmer oss för våra förbättringar.

Att ha några privata finansiärer – Flera privata finns men fler behövs.

Att ha uttökat intäkterna från stiftelser och fonder – Här kan vi göra mer om vi blir fler som vill jobba med denna punkten enskilt.

Sponsorintäkter ca 2 milj – Säsongen 2019-2020 är bästa året hittills men vi är fortfarande en bit kvar.

Spela SM-final – Vi drömmer fortfarande men har siktet inställt på en betydligt bättre placering i serien 2020-2021.

Att spela europacupspel – Drömmen finns men kommer inte ske utan en ekonomisk säkerhet. Vi sätter inte föreningen i samma ekonomiska situation igen!

Att ha SHE-Arrangemang i toppklass – Vi utvecklade vårt arrangemang 2019-2020. Ny häftigt inredd idrottshall. Musikupplevelsen i samband med matcherna förbättrad men vi behöver fler supportrar. Vill du vara med och utveckla detta området finns en arbetsgrupp som gärna vill ha fler medarbetare.

Utökad Annliz Cup – Nytt koncept utvecklat. Nu gäller bara att få kontinuitet i arrangerandet och fortsätta utveckla allt runt omkring handbollen.

Etablerat ett handbollscamp – Målet är att arrangera det första campet sommaren 2021. Personal är rekryterad för att planera och genomföra campet.

Förbättrad föreningskänsla från A-trupp till handbollsskolan – En gemensam arena för matcher. Elitlaget tränar och spelar närmare ungdomslagen. Förbättrat samarbete mellan lagen.

Minst 60 % av A-truppen egna produkter – Uppnått om vi räknar även de som har moderklubb i annan lokal förening. Säsong 2020-2021 uppnår vi närmare 70%.

Att ha ett gemensamt kansli med andra föreningar – Diskussioner om samarbete pågår ständigt med flera föreningar i Skövde.

Att ha heltidstjänster på kansliet – Fanny Eriksson anställs för att förstärka klubben. Ett steg i rätt riktning.

Arvoderad F16-flickstränare – Önskat av många i föreningen men ekonomin tillåter det inte, än.

Ett lag i div 2-3 – Vi har haft ett division 3 lag denna säsongen men svårt att få det att hålla över tid då alldeles för många tjejer slutar men handbollen för tidigt. Vill du spela handboll och har slutat för några år sedan. Hör av dig så kan vi fortsätta utveckla denna punkten.

Vi driver en hall i Skövde – Vår kära Idrottshall är i besitning. Vi har gjort den till vår och vi vet många uppskattat förändringen. Oerhört ambitiösa planer finns på hur vi kan göra den ännu mer värdefull för föreningen.

750 betalande medlemmar – Vi är några hundra därifrån. Att skapa hjärta för föreningen skapar mer intresse att vara medlem. En utveckling i rätt riktning men som tar längre tid än vi önskar.

Fortsatt stark ungdomsverksamhet – Vi hade ett lag i USM steg fem denna säsongen. En stor chans för F16-klassen att nå dit också men Coronaviruset blåste av allt. Vi kommer fortsätta leverera i handbollssverige med kommande ungdomslag också.

Vi utbildar landslagsspelare – Elma Örtemark, Andrea Niva, Emma Wahlström, Fanny Elovsson, Ida Eriksson, Moa Andersson, Johanna Flygelholm och Marielle Lideskär m.fl har alla varit ungdomslandslagen eller väldigt nära att komma med. Vi hoppas någon av dem tar klivet till seniorlandslaget också i framtiden. Tålamod och hårt arbete är vägen dit!

Vi utbildar internationellt gångbara spelare – Flera av spelarna nämnda ovan och fler unga spelare kommer kunna bli framtida utlandsproffs i framtiden om de vill lägga ner den tid och träning som krävs.

USM-seger – Länge sen sist (2016 F16 1999-2000 tjejerna). Segern kommer!

Flera ”gamla” HF-are aktiva i föreningen – Vi har redan många bland våra ungdomsledare. Flera tjejer sökes till föreningen för att forma den till den förening vi vill den skall vara. Är du ”gammal” HF-are? Hör av dig och bli en del i gänget!

Fler utbildade ledare – Vi utbildar varje år ungdomsledare i tränarskolan. Vi skulle vilja utbilda fler men ekonomin sätter stopp. Ju fler utbildade ledare, desto bättre spelare, desto bättre resulat på seniornivå. Här sätter vi grunden för föreningen!

Tydlig spelmässig inriktning från F16 till A-lag – Fortsatt arbete för våra ansvariga ledare i F16, Juniorer och Elitlaget.

Tydlighet i värdegrund – Här behöver vi jobba hårdare. Fina exempel på väl genomfört arbete finns hos HK Country och Ulvåkers IF och vi kopierar gärna bra exempel. Men någon behöver driva arbetet. Vill du vara med och jobba enskilt med frågan så hör av er.


Vi har tagit många stora kliv i rätt riktning som ni kan se. Men det är långt kvar till vi har allt på plats och i några områden kanske vi inte kan nå vårt mål. Det som gör att vi tagit dessa steg är enbart ett stort engagemang. Från flera människor. Ingen nämnd, ingen glömd.

Vi vill fortsätta resan utmed vägen mot framgång och önskar vill gärna få fler som vill ingå i vår härliga grupp med ideella krafter. Vi har kul ihop, vi har ett gemensamt mål och det skapar den gemenskap som behövs i en klubb.

Vi delar gärna den gemenskapen med flera som vill vara med i vår Röd-Vita klubb!

med vänliga hälsningar

Styrelsen genom Anders Wiik

Uppdaterad  2020-04-15 23:09
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna