2023-01-28

Tredje raka för HF Somby/Skövde mot KFUM Trollhättan

På fredagskvällen så tog återigen HF Somby/Skövde en enkel seger när laget besegrade KFUM Trollhättan hemma i idrottshallen. HF Somby/Skövde vann med 28-18 (12-10) i division 2 väst kvalserien 2.

HF Somby/Skövde tar inom nio minter en 5-1 som hämtas i av KFUM Trollhättan till 5-3, lagen byter mål och HF Somby kan ta en ledning med 10-5 men KFUM Trollhättan vill annat och hämtar till 12-10 vid pausvilan.

I andra halvlek går Somby fram till 17-12 och kan sedan behålla övertaget matchen igenom för under de sista 15 minuter helt spela ut sitt register via målvaktsräddning som ger goda kontringar och spela hem slutresultatet 28-18.

Coach/Tränare Julia Andersson säger så här efter matchen. – En match där vi inte riktigt lyckas få matchbilden dit vi vill. Vi får inte ut så mycket av vårt kontringsspel i andrafasen som vi vill, trots mycket lägen. Vi vinner matchen tack vare att vi arbetar på hela tiden och lyckas få till vårt försvarsspel och målvaktsspel i andra halvlek vilket leder till flera kontringsmål där vi kan dra ifrån.

I nästa omgång har HF Somby/Skövde – Tibro HK borta i Tibro Sporthall, lördag 4 februari 16.00.

Uppdaterad  2023-01-29 12:52