2023-09-22

Andra raka vid vinst över HK Aranäs

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF tog en seger i den tuffa bortamatchen mot HK Aranäs efter att varit i underläge i inledningen så kunde laget vända redan i första halvleken och vara steget före och vinna med 24-22 (14-13).

Inledningsvis var det jämt där HK Aranäs var i ledning fram till 5-4 sedan tog Skövde över och gick fram till ledning med 8-5 det trots Aranäs ihärdiga 3-2-1 försvar så hittade  Elma, Moa och Natalie lösningar som blandat gav straffar (7-meterskast) som Melina Pilav med finnes kunde sätta i mål. Aranäs hämtade in till 8-8 och jämt spel med övertag för Skövde som kunde gå till pausvilan 13-14.

I  den andra halvleken så kunde Skövde efter tio minuter spel skapa ett övertag med fyra bollar 15-19, Aranäs fortsatte med sitt ihärdiga 3-2-1 försvar då valde Skövde anfallsspel 7-6 (tomt mål) vilket till en början gav utdelning och ställning 18-23, men lite slarv i de sista anfallen gavs möjlighet en till Aranäs att knappa till slutresultatet 22-24.

Härligt att se Matilda Forsberg till baka i spel med 15 minuter vardera halvlek så även Mia Kvitthylls fina utdelning i den andra halvleken då hon ersatte Matilda på H6 med tre fina mål. Även Melina Pilav som kom in och satte tre straffar plus ett mål från 9m och hennes fina försvarsspel som mitt 3:a.

Båda målvakterna! Emma Andersson i första halvlek stod för fina parader och räddningar och i den andra så kom Josefine Gundersen Lien in och var inte sämre utan stundtals så var hon rena väggen mot Aranäs skytte och så väl vid avslut i frilägen samt avslut i kontringslägen, samt att dessutom komma in och snabbt rädda tomt mål (byte anfall 7-6 till försvar 6-6) vid ett par tillfällen riktigt läckert dessutom.
Josefine Gundersen Lien 52 i räddningsprocent (bäst i laget med MEP 4,4), Emma Andersson 35 i räddningsprocent.

Uppdaterad  2023-09-23 02:17
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna