2021-06-16

Andreas tar över HF Somby

Foto: Viktor Ljungström/Andreas Suneson

Vi är mycket glada över att äntligen få presentera en ny huvudtränare för HF Somby. Andreas Suneson, född 1984, tar över laget och kommer ursprungligen från Nacka.

Hans handbollskarriär började i Skuru och Skogås P84. Senare gick han handbollsgymnasiet i Stockholm men kände där att tränarrollen blev mer och mer intressant.

Andreas har tränat flera av Skuru IKs flicklag och har jobbat i elitverksamheten där samt även varit med som assisterande och fysansvarig i Nacka HK i olika årgångar.

Andreas gick sen vidare till Lidingö SK som assisterande tränare när de spelade i Allsvenskan och vid sidan om detta är Andreas också förbundsinstruktör i träningslära.

Andreas har gått alla tränarstegen och blir Skövde HFs andra TS3-utbildade ledare vilket vi ser som mycket positivt.

Som person är Andreas en som gillar att ha många bollar i luften och drivs av struktur, mål och tydlighet i en organisation. Han är en team player och jobbar gärna med människor runtomkring honom.

Andreas kommer arbeta halvtid med handbollen och får även andra uppdrag i föreningen. Hans primära uppdrag är HF Somby/Junior och är också assisterande i elitlaget när det inte krockar med Somby. Vid sidan om själva handbollstränarrollen kommer Andreas också arbeta med att utveckla och genomföra handbollscamps för klubbens räkning.

Andreas tillträder tjänsten från den 1:a augusti men är redan på plats tills den 19:e juli när elitlaget startar igång sin träning efter sommaruppehållet.

Välkommen Andreas!!

 

Uppdaterad  2021-06-17 11:01
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna