2021-12-16

Annie förlänger med Skövde HF

Foto: Viktor Ljungström

Idag är vi mycket glada över att återigen få presentera en spelare som valt att förlänga med Skövde HF. Denna gången är det målvakten Annie Linder som valt att förlänga sitt kontrakt till 2024.
Live på facebook, från Leax Tidaholm som också är personlig sponsor till Annie, presenterades nyheten nu på torsdagsförmiddagen.

Annie Linder, som i år gör sin femte säsong i Skövde HF kom som sistaårs junior till Skövde efter sina ungdomsår i Skara HF. Hos Skövde HF har Annie utvecklats stadigt och är denna säsong en av de bästa målvakterna i ligan. Hon och förra säsongens målvaktskompis, Josephine Nordstrøm(Skuru) har första- och andraplatsen i antalet räddningar bland annat.

Annie om sin förlängning:

-Jag tycker det är en intressant satsning som föreningen valt att genomföra och jag trivs i föreningen med dess värderingar och målsättningar. Sen är en viktig parameter att den tränargrupp som är runt mig gör det bästa för mig och jag känner att jag kan utvecklas med dem. Det ska bli kul att se hur långt vi kan ta det här projektet tillsammans.

Daniel Birkelund om Annie:

-Annie är en mycket seriös och ambitiös spelare som vi är glada för att ha i vårt lag. Hon jobbar hårt varje dag för att bli bättre, hon förbereder sig mycket noggrant till matcherna och hon har en stark vilja till att göra vad som krävs. Hon har genom säsongen vuxet fram till att bli en nyckelspelare i Skövde HF.

-Som tränare har jag varit mycket nöjd med den utvecklingen som Annie har visat i min tid i föreningen. Jag tycker hon tar små steg framåt hela tiden och jag är glad för det samarbetet vi har lyckas etablera mellan henne, Christian som målvaktscoach, Magnus med ansvar för fysen och jag som huvudtränare. Utveckling är ett team-arbete, men det är alltid spelaren själv som måste göra jobbet och det gör Annie. Och därför är det hellre inga tillfälligheter att hon har presterad så bra som hon har gjort så här långt i säsongen.

-Annie är fortfarande en ung målvakt och jag tror det finns mycket potential kvar att utveckla i henne. Den processen ser jag fram emot att vara en del av och jag är glad för att vi nu är överens om att samarbete vidare dom nästa två säsongerna. Nu ska vi tillsammans se till att hon tar nästa klyv i sin utveckling och sina prestationer.

Vi önskar Annie all lycka framöver och vill ni se henne in action så spelar Skövde HF en träningsmatch mot Kärra HF, torsdag kväll 19:20 i idrottshallen .


 

Uppdaterad  2021-12-16 14:29
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna