2023-08-13

Annliz Cup SuperElit är över.

Under helgen har Skövde HF arrangerat Annliz Cup SuperElit med bravur. Flera bra handbollsmatcher har spelats och vi har fått till oss av lagen att de varit nöjda med i stort sett allt. Så klart finns alltid förbättringsområden för att lagen ska sätta en 10:a på vistelsen.

Men, Skövde HF börjar bli rutinerade. Mycket är under klart bättre kontroll än tidigare år och organisationen som genomför gör ett fantastiskt arbete. Från anställda till idella.

Vädret
Vädret var med oss nästan hela vägen. Fredagen var helt torr och solen sken. Tillsammans med Mattias Catering kunde vi erbjuda god mat med öl/vin eller cider till det. Ett mycket populärt inslag i arrangemanget. På lördagen, just innan derbyt mot Skara HF kom regnet men våra tält gav bra skydd och vi kunde ha en liten avslutningskväll efter matchen för alla som ville fortsätta njuta av stämningen.

Derbyt
Helgens behållning blev så klart just derbyt och jag vill här, precis som på planen efter matchen, tacka alla som kom och tittade på matchen och bidrog till den härliga stämmningen. Skara HF är en konkurrent endast på planen som jag ser det. I övrigt har vi ett ansvar som damhandbollsentusiaster att värna om varandras ställning och bidra till varandras ekonomi och damhandbollens framtid. Vi tjänar mycket på våra derbyn och Skövde HF kommer ställa upp på Skara HF ifall de önskar arrangera något liknande så länge det passar med vårt övriga planering kring elitlaget. Alla vinner på det.

Förutom ekonomi så är bägge lagens spelare förebilder och det skapar fler handbollsspelare på sikt. Något vi måste arbeta gemensamt för.

Den här gången fick de Röd/Vita vinna. Nästa gång vet man aldrig. Idag vet vi i alla fall att nästa gång är den 30:e december. Då är det en viktigare kamp i Handbollsligan där vi tillsammans med Länsförsäkringar ska arbeta för att fylla Arena Skövde. Vi hoppas alla handbollsföreningar vill vara med i Skövde HFs högst fokuserade mission att öka publikintresset för handboll som utövas av tjejer. Tillsammans gör vi skillnad för att dra en klyscha.

Föräldrar och övriga volontärer
Ett stort tack vill jag skicka med till alla fantastiska föräldrar i Akademin och våra nya volontärer som arbetat under helgen för att alla gäster ska få den perfekta tillställningen.

Partners
Ett lika så viktigt tack vill jag skicka med till Teknikinstallationer för stöttningen av LED-skärmen. Ramirent för allt material för att inhägna området samt Skeppsviken för deras hjälp att koordinera allt med food courten.

Mattias Catering måste också prisas för sin fantastiska mat som uppskattats av så många. Next Skövde för hjälpen med att få till en grafisk profil för Annliz Cup också. Många som hjälper till blir det och det är fantastiskt vilket stöd vi får.

Jag har säkert glömt någon och hoppas på överseende.

Snart cup igen
Om två veckor (25-27:e) kör vi Annliz Cup Ungdom. Denna gång i Arena Skövde främst men placeringsmatcherna kommer spelas i härliga Idrottshallen. Boka in kalendern och hjälp oss sälja in Annliz Cup till alla lagen.

/Anders Wiik, ansvarig Annliz Cup mm…

Uppdaterad  2023-08-13 21:31
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna