2024-01-02

Annliz Cup SuperElit breddas

Efter en mycket lyckad Annliz cup 2023 har arbetsgruppen enats om att ta nästa steg med cupen. För att skapa ett ännu större intresse för cupen kommer den förändras så vi också kan erbjuda en försäsongscup för herrar parallellt med damturneringen.

Annliz cup SuperElit är nu en etablerad turnering för elitlag i Sverige. Sen 2013 har cupen hedrat Annliz Frisks minne och det kommer vi fortsätta med men nu i ny form. I två SuperElit-klasser, Dam och herr, med sex lag i varje klass kommer vi kunna skapa en mycket attraktiv handbollsprodukt där spel i cupform med vinnare kan utses. Varje kväll mellan den 8-11:e augusti kommer högkvalitativ handboll erbjudas till publiken tillsammans med en foodcourt där lagen och publiken träffas under trevliga former tillsammans med mat och dryck.

Matchning
Två till tre matcher per dag med placeringsmatcher på söndagen kommer skapa en härlig handbollsatmosfär med huvudarena i Idrottshallen med C-hallen som komplement.
Varje deltagande lag spelar tre matcher och vid sidan om matchandet kommer team buidling-aktiviteter erbjudas de tillresta lagen. Hotell Billingehus kommer vara huvudpartner för SupeElit-klasserna och erbjudas det fina naturområde som finns där. Något vi vet har uppskattats av damlag som bott där tidigare.

Vinstsumma återinförs
En vinstsumma i varje SuperElit-klass kommer återinföras för att cupen ska ha ett incitament för att ge lagen och publiken det allra bästa.

Första herrlaget
IFK Skövde HK var ett självklart val för arrangörsgruppen att bjuda in och vi är mycket glada att få meddela att IFK tackat ja till att spela. Med gemensamma kontakter inom bägge föreningarna finns en stor potential att locka bra lag till Skövde i Augusti.

-En förändring som är ett mycket positivt steg för att stärka intresset för handboll i Skaraborg och jag är mycket glad över att IFK vill vara med och spela cupen, säger Anders Wiik, ordförande i Skövde HF och cupansvarig i Annliz Cup. Jag vill tacka IFK för att de ger oss en bra start att bredda turneringen och vi kommer inte göra dem besvikna, det lovar jag.

– Vi i IFK Skövde tycker att det är fantastiskt roligt att Skövde HF utökar och breddar sin cup med herrlag och det var naturligt för oss att med i turneringen. Det innebär också att vi inte behöver lägga kraft på att arrangera vår egen försäsongsturnering utan kan fokusera på att utveckla andra saker, säger Johan Gustafsson, Klubbchef i IFK Skövde.

Inbjudningsfas inleds
Under januari inleds inbjudningsfasen och vi tror att helhetspaketet kommer vara mycket tilltalande för många föreningar. Målsättning är att locka fyra internationella lag till både herr och dam-klasserna samt ett Svenskt lag.
Förutsättningarna är bra då Skövde HF har många internationella kontakter och där IFK kommer stötta i kontakter på herrsidan.

Följ Annliz cups facebook och instagramsida för att alltid ha senaste nytt om cupen.

Nu ser vi fram emot ett nytt Annliz Cup-år.

med vänliga hälsningar
Cupteamet Annliz Cup

Kontakt: Anders Wiik, 0705-499961
anders.wiik@skovdehf.se

Uppdaterad  2024-01-02 13:30
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna