2020-01-24

Annliz Cup Växer

I måndags hade arrangemangsgruppen för Annliz Cup sitt första möte. Det presenterades en vision om vart vi kan ta Annliz Cup som event och hur arrangemanget kan ge fördelar till föreningen. Vi söker nu frivilliga som vill vara med och arrangera!

Expansion i antal lag
Vi har på grund av OS fått lite svårigheter att välja speldagar men nu är det äntligen klart att det blir den 19-23 Augusti.

Jag är oerhört glad över att få berätta att  vi redan har klart med sju lag från fem olika länder. Samtliga lag håller samma klass som förra året  eller bättre!
Tre svenska lag är också i princip klara så vi har redan nu elva lag klara till SuperElitklassen. Till elitklassen är ett internationellt lag klart också. Elit och F16-klassen spelas under matfestivalen i år också för Somby/juniorer och F05,F04.

Utökade aktiviteter runt cupen
Ett antal olika aktiviteter finns för att utöka cupen med mer innehåll. Detta för att skapa en miljö där också inte handbollsintresserade vill besöka eventområdet.
T.ex. kommer vi försöka få till så fredag och lördagskvällen har liveband på tennisbanorna bakom idrottshallen.

Vi har också ambitionen att koppla samman ett handbollscamp för barn och ungdomar som får chansen att se topphandboll på kvällarna.
Ett ledarsymposium med hög kvalitet på föreläsarna ligger också i planen så begreppet Annliz Cup blir större och större.

Foto: Viktor Ljungström

Var med i någon arbetsgrupp
Vi behöver nu fylla våra arbetsgrupper och söker nu frivilliga som vill vara med och arrangera och jobba under cupdagarna. Det blir en kul aktivitet där vi alla jobbar för samma mål.

Tanken är att vi blir flera som arbetar frivilligt och då behöver ingen jobba hela tiden men vi kan göra varje del med bra kvalitet. Blir vi tillräckligt många frivilliga kan vi slippa att lägga så mycket på övriga  föräldrar.

Att vara med som frivillig innebär arbete i smågrupper från nu fram till cupen och att man arbetar under cupen men absolut inte alla dagar då alla ska få möjligheten att njuta av våra fina tillställning också.

Vi söker medarbetare i följande grupper:

– Kiosk – Vill du hjälpa till med planering av kioskutbud, göra inköp och stå i någon av kioskerna behöver kioskgruppen fler personer.

– Webbsändning – Vi vill sända från fler kameravinklar i år och har redan utrustning men behöver filmare och bildproducenter. Vi kommer utbilda alla i hur det går till och vi förstår att ingen riktigt kan detta idag men vi har tidigare sänt HK Countrys matcher i Allsvenskan så vi utbildar er som vill vara med i denna gruppen.

– Cupsystem – Vi använder Procup som cupsystem och vi behöver två personer som är vana IT-personer som vill lära sig hur vårt system fungerar och ha detta som enda arbetsområdet.

– Lagsupport – Vi vill kunna ge alla lagen en person som är deras direktkontakt. De ska känna sig som drottningar när de kommer hit och känna sig oerhört väl omhändertagna. Vi behöver några personer som kan tänka sig att vara direktkontakt med ett eller två lag per person.

– Skribenter – Till matcher är det alltid snyggt att kunna skriva ett matchreferat. Vi behöver några till som tycker om att skriva och som kan skriva med inlevelse likt sportreportrar. Jobbet är att skriva och maila in till de som sen publicerar. Vi behöver  också  översättare som kan göra texten till engelsk också.

– Intervjuare – Vill du hjälpa till och göra videointervjuer med ledare, spelare, publik och andra så behöver vi några som jobbar med detta. Du behöver kunna Engelska bra och ha lätt för att prata. All utrustning mm finns.

– DJ – Vi vill ge lagen och publiken en härlig matchstämning och har all musik och teknik som behövs för att göra en härlig inramning. Ni som var DJs förra året får gärna vara det igen då ni fick lite erfarenhet. Vi lär ut hur det funkar och ni får prova innan så ni känner er säkra.

– Chaufför – Vill du hjälpa till att köra runt lagen mellan hotell och idrottshall? Då har vi några platser att fylla även här.

– Webbeditor – Vill du jobba i media teamet och uppdatera sociala medier, hemsida mm under speldagarna så behöver vi fler som vill vara med i den gruppen. Detta jobbet kan med fördel göras av våra ungdomsspelare från 16 år eller äldre.

Vill du engagera dig i någon av grupperna, maila mig så ser jag till att du blir kopplad till ansvarig i respektive område.

Vision 2022 och Annliz cup
I vision 2022 är ett av områdena en ”utökad Annliz Cup”. Jag tycker vi redan lyckats förbättra den avsevärt och 2020 blir det ännu bättre. Jag hoppas ni vill vara med och deltaga i någon arbetsgrupp och på så sätt lära känna fler människor i klubben och öka vår gemenskap.

Mer info om vilka lag mm kommer presenteras i olika marknadsföringskampanjer under våren. Hoppas ni är nyfikna!

Uppdaterad  2020-06-09 23:50
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna