• Föreningen
2022-06-22

Årets hederspriser utdelade

Foto: Anton Gustavsson (SLA)

I samband med årsmötet så delades årets hederspriser ut. Årets spelare, ledare och HF:are skulle utses och i år har nomineringar som vanligt kommit in från medlemmar och fans. Styrelsen har sen utsett en arbetsgrupp som valt ut vilka som skall få priserna. 

Till årets spelare valdes Annie Linder efter en fin säsong i SHE där hon överträffat alla förväntningar. 

Daniel Birkelund ombads skriva om utnämningen av Annie:

”Att spelare utvecklas på plan, levererar goda prestationer, bidrar till att vi vinner matcher och når framgångar tillsammans, är givetvis jättekul – och det betyder mycket. Vi håller trots allt på med elitidrott och vi är tävlingsmänniskor. 
Men detta blir så ohört smått sammanliknat med den glädje jag fylls med när spelare växer som människor. När någon träder fram, vågar kasta masken och bara är den som det är meningen att dom ska vara. 
Du är en ledare i vårat lag. En viktig röst i omklädningsrummet. En fantastisk lagkompis som bryr sig om dom runt omkring dig. En förebild som är mycket högt uppskattat av både spelartrupp och ledarteam.
Jag är så stolt över den handbollsspelaren, men framför allt den människan, du är. Och jag är så glad för att du spelar på mitt lag.
Jag kan knappt vänta med att komma igång med en ny säsong och se vad vi tillsammans då ska åstadkomma. 
Men allra först: Använd dom nästa veckorna smart nu. Ladda batterierna lite. Sen kör vi så det ryker efter från 18. juli!
Fortsätt villa utvecklas och förbättras. Du vet… 1% varje dag.
Men ändra dig aldrig. Du ska bara vara Annie. Helt och fullt. Det räcker.”

Till årets ledare utnämndes Mia Nyman som under många år varit en stor del av Skövde HF.

Nomineringen löd: ”En eldsjäl som har haft flera roller i föreningen. Aktiv i klubben sedan nittiotalet. Som ledare för flera lag och många år som ungdomsansvarig har du bidragit till att utveckla våra handbollsungdomar att bli sitt bästa jag och drivit på utvecklingsarbetet i klubben.”

Till årets HF:are valdes utnämndes Anders Wiik som lett Skövde HF under de tre senaste åren.

Nomineringen löd: ”Jobbar hårt och driver att Skövde HF ska bli en stark förening både ekonomiskt och sportslig. Kämpar för att tjejerna ska få samma förutsättningar som killarna i vår sport. Har alltid Skövde HF i fokus. Jobbar ständigt med att utveckla verksamheten och arrangemangen till att bli något extra.”

Uppdaterad  2022-06-22 09:21
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna